duif-geroosterde-aardappelen-detail

Duif met geroosterde aardappelen en eekhoorntjesbrood

4 personen
40 min. + 40 min. in de oven

INGREDIËNTEN

2 jonge duiven (panklaar)
100 g spekblokjes
800 g vastkokende aardappelen
4 wortelen
1 stengel selder
2 uien
2 teentjes knoflook
600 g eekhoorntjesbrood (diepvries)
200 g kastanjes (blik)
20 g salie
10 g tijm
10 g rozemarijn
3 blaadjes laurier
1 kruidenboeket
1 steranijs
1 kruidnagel
2 jeneverbessen
2 dl rode wijn
25 g gevogeltefond (pasta)
40 g ijskoude boter
4 el olijfolie
2 el boter
peper van de molen en grof zeezout


ZO GEMAAKT

Verwarm de oven voor op 180°C.

Los de gevogeltefond op in 4 dl kokend water en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.

Vul de duifjes met de rozemarijn, tijm, laurier, salie en spekblokjes, wrijf ze in met boter en kruid ze met peper en zout.

Maak de ui, knoflook, selder en wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Schik de groenten in een grote braadslede en leg de duiven erbovenop. Bestrooi met de rest van de tijm, rozemarijn, salie en laurierblaadjes en kruid met peper en zout. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Spoel de aardappelen, snij ze in partjes en doe ze in een ovenschaal. Overgiet met de olijfolie, voeg er wat kruiden bij en 2 teentjes knoflook en bak 30 minuten mee in de oven.

Haal het gevogelte eruit en hou het warm. Zet de braadslede op het vuur (of schep alles in een pan) en blus met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen en overgiet met de gevogeltefond. Voeg de steranijs, kruidnagel en jeneverbessen toe, laat inkoken tot de helft en haal door een zeef. Zet de saus op het vuur en voeg de paddenstoelen en kastanjes toe. Laat nog zo’n 5 minuten pruttelen en monteer met de klontjes ijskoude boter.

Serveer de duifjes met de kastanjes, het eekhoorntjesbrood en de geroosterde aardappelen.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!