couscoussalade-met-tomaten

Couscoussalade met tomaten en Romeinse sla

4 personen

20 min.

Ingrediënten

 

  • 300 g couscous
  • 1 granaatappel
  • 400 g kleine stevige tomaatjes
  • 4 stronkjes Romeinse sla
  • 6 gedroogde medjool-dadels
  • 100 g bessenmix of rozijnen
  • 20 g platte peterselie
  • 20 g verse munt
  • 20 dille
  • 20 g koriander
  • sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • peper van de molen en grof zeezout

 

Voor de yoghurt:

  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie

 

Bereiding

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Gaar de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en breng op smaak met olijfolie en citroensap.
  • Laat de tomaatjes heel of snij ze in de helft.
  • Snipper de Romeinse sla grof.
  • Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit.
  • Snij de dadels in reepjes.
  • Hak de platte peterselie, de munt en de dille grof en meng de kruiden samen met de granaatappelpitjes, de bessenmix (of rozijnen) en de medjool-dadels onder de couscous.
  • Hussel tot slot de tomaatjes en de Romeinse sla eronder en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng de yoghurt op smaak met olijfolie, peper en zout en serveer hem bij de couscous.