couscoussalade-met-tomaten

Couscoussalade met tomaten en Romeinse sla

4 personen

20 min.

Ingrediënten

 

  • 300 g couscous
  • 1 granaatappel
  • 400 g kleine stevige tomaatjes
  • 4 stronkjes Romeinse sla
  • 6 gedroogde medjool-dadels
  • 100 g bessenmix of rozijnen
  • 20 g platte peterselie
  • 20 g verse munt
  • 20 dille
  • 20 g koriander
  • sap van 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • peper van de molen en grof zeezout

 

Voor de yoghurt:

  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie

 

Bereiding

 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Gaar de couscous volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en breng op smaak met olijfolie en citroensap.
  • Laat de tomaatjes heel of snij ze in de helft.
  • Snipper de Romeinse sla grof.
  • Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit.
  • Snij de dadels in reepjes.
  • Hak de platte peterselie, de munt en de dille grof en meng de kruiden samen met de granaatappelpitjes, de bessenmix (of rozijnen) en de medjool-dadels onder de couscous.
  • Hussel tot slot de tomaatjes en de Romeinse sla eronder en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng de yoghurt op smaak met olijfolie, peper en zout en serveer hem bij de couscous.

Pasta met geroosterde tomatensaus, andijvie en ricotta

Niet alleen rauw zijn tomaten lekker, je kan er ook overheerlijke tomatensaus van maken.

tomaten

Panzanella met verschillende tomaten

Panzanella is een eenvoudige, maar overheerlijke salade met veel kleur en textuur.

tomaten

Carpaccio van cœur de bœuf tomaten

Deze carpaccio van cœur de bœuf tomaten met krulandijvie is een lekkere, lichte lunch. Ideaal voor de zomer!

tomaten

Tomaten met kruiden en feta

Een ovenheerlijk en gezond recept met tomaten,kruiden en feta.

koken groenten seizoen gezonde recepten tomaten

Bruschetta met tomaat

Italiaans hapje bestaande uit warme toast, fijne tomatenblokjes en olijfolie met basilicumblaadjes.

aperitiefhapjes fingerfood tomaten