cloud-egg

Cloud egg

4 personen
20 min.

INGREDIËNTEN

4 eieren
200 g spekjes
enkele takjes peterselie
5 g bieslook

BEREIDING

Voorverwarm de oven op 220°C.

Split de eieren in dooiers en witten. Klop de eiwitten zeer stijf. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en schep er 4 ‘wolkjes’ eiwit op. Maak in het midden steeds een kuiltje voor het eigeel.

Bak de wolkjes lichtjes bruin in de hete oven gedurende ongeveer 7 minuten. Doe de eigelen voorzichtig in de kuiltjes en bak nogmaals 3 minuten.

Bak de spekjes kort op. Snipper de peterselie en de bieslook fijn.
Werk de cloud eggs af met de spekjes en de groene kruiden.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten