lemon-butter-biscuits-668

Citroenkoekjes

Deze lekkere citroenkoekjes zijn het perfecte zelfgemaakte geschenk en ze zijn bovendien heel gemakkelijk om te maken. Wil je ze een beetje pimpen? Gebruik dan een sinaasappel in plaats van citroenen en voeg een vleugje kaneel toe aan je rietsuiker. Heerlijk!

Voor 30 koekjes
Bereiding: 25 minuten + afkoelen

  • 125 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 groot ei van een vrije-uitloopkip  
  • 200 g bloem (wat meer om je werkblad mee te bestrooien)
  • 2 citroenen
  • ¼ koffielepel bakpoeder
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1 snuifje zeezout
  • Bloemsuiker (optioneel)

  1. Klop met een elektrische mixer de boter en de suiker romig in een grote kom. Voeg het ei toe en mix verder tot een luchtige massa.
  2. Rasp de citroenschil met een fijne rasp boven de kom, voeg dan de bloem, het bakpoeder en een snuifje zeezout toe en kneed tot een samenhangende deegbal.
  3. Dek het deeg af en plaats het 2 u in de koelkast om stevig te worden.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed enkele bakplaten met bakpapier.
  5. Bestrooi het werkblad met bloem en rol er het deeg op uit tot een dikte van 0,5 cm.
  6. Steek met een uitsteekvorm koekjes uit het deeg, plaats ze één voor één op de bakplaat en bestrooi ze met rietsuiker.
  7. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven of tot de randjes lichtbruin zijn.
  8. Laat de koekjes op een rooster afkoelen en bestrooi ze daarna eventueel met wat bloemsuiker.
  9. Smullen maar!

Energie:

76 kcal

Vetten:

3,8 g

waarvan verzadigde vetzuren: 2,1g

Eiwitten:

0,9 g

Koolhydraten:

10,4 g

waarvan suikers: 5,2 g

Zout:

0,1 g

Vezels:

0,2 g


Recipe © Jamie Oliver. Photography © Jamie Oliver Enterprises Limited, by David Loftus.
 

Spaar nog tot en met 29 januari mee voor bestek van Jamie Oliver! Klik hier voor meer info.

 


Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.