chocolade-rode-biet

Chocoladetaart met rode biet

40 minuten + 45 minuten in de oven
10 à 12 personen

INGREDIËNTEN

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 200 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 400 g voorgekookte rode biet
  • 150 g donkere chocolade
  • 200 g boter
  • Snufje grof zeezout

Voor de afwerking

  • 300 g roomkaas (vb. Philadelphia of mascarpone)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 g fijne korrelsuiker
  • 100 g donkere chocolade

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder.
Klop de boter met de suiker glad. Kluts de eieren erbij en klop verder. Rasp de rode biet (vang het sap ervan op en hou even apart) en smelt de chocolade au bain-marie. Meng de geraspte rode biet en de gesmolten chocolade onder het mengsel van boter, suiker en ei. Voeg de mengeling van zelfrijzende bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en klop verder tot alles goed gemengd is.
Bekleed een springvorm met een vel bakpapier, vet de randen in met boter en bestuif met cacaopoeder. Schep het cakedeeg in de vorm en bak de cake gaar gedurende 45 à 60 minuten. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Snij de taart in 3 gelijke lagen.
Roer de roomkaas los met de vanillesuiker, de suiker en enkele druppels rodebietensap tot een rozige romige massa.
Bestrijk de onderste laag cake met de roomkaas en leg er de middelste laag cake op. Bestrijk opnieuw met een laag roomkaas en dek af met de bovenste laag cake. Lepel nog een flinke toef roomkaas op de taart en werk af met chocoladeschilfers.