ceviche-van-zeebaars-detail

Ceviche van zeebaars met zoete aardappel en Affila cress

4 personen
20 min. + 20 min. koken

INGREDIËNTEN

  • 400 g zeebaarsfilet zonder vel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • sap van 3 limoenen
  • sap van 3 citroenen
  • 1 doosje Affila cress
  • 10 g koriander
  • 5 g bieslook
  • 5 g dille
  • 1 Spaanse rode peper
  • peper van de molen en grof zeezout

    ZO GEMAAKT

    Kook de zoete aardappel gaar in gezouten water gedurende 20 minuten. Laat afkoelen, schil en snij in kleine blokjes van ½ cm. Pel de rode ui, halveer en snij in flinterdunne plakjes.

    Snij de zeebaarsfilet in reepjes van ongeveer 2 cm, bestrooi met zout en laat enkele minuten rusten. Zo openen de poriën van de vis en kan hij optimaal marineren. Spoel de vis zorgvuldig af, dep droog en laat de visreepjes 2 minuten ‘garen’ in een mengeling van limoen- en citroensap.

    Verdeel de vis over de bordjes en werk af met de blokjes zoete aardappel, wat fijngehakte koriander, bieslook en dille, enkele plukjes Affila cress, fijngehakte Spaanse rode peper en de plakjes rode ui. Serveer meteen.

Gebakken zeebaars met asperges

Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf...

recepten asperges klaarmaken zeebaars recept

Winterdip voorkomen? Trek de vitamine C-kaart!

Voel je je wat futloos tijdens de wintermaanden? Dan ben je niet de enige. Heel wat mensen krijgen te maken met een winterdip en snakken naar de zon. Gelukkig zijn er remedies om een winterdip te voorkomen. Met een gezonde dosis vitamine C kom je bijvoorbeeld al een heel eind!

vitamine c winterdip tips zeebaars recept

Ingrediënten: Aardappelen Geen aardappel hetzelfde

De patat als verborgen schat. De aardappel mag weer gezien worden. De paarskleurige truffelaardappel, bijvoorbeeld, is een echte delicatesse bij het kerstdiner. En de boterzachte Amandine heeft genoeg aan een mespuntje verse kruiden om héérlijk te smaken. Aardappels zijn geen dikmakers. Gekookt bevatten ze de helft minder calorieën dan bijvoorbeeld witte rijst. En er zit geen grammetje vet in, wél vitamine B en C. Gezonde knollen dus, mét variatiemogelijkheden.

aardappelen koken zoete aardappel aardappelen