ceviche-van-zeebaars-detail

Ceviche van zeebaars met zoete aardappel en Affila cress

4 personen
20 min. + 20 min. koken

INGREDIËNTEN

  • 400 g zeebaarsfilet zonder vel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • sap van 3 limoenen
  • sap van 3 citroenen
  • 1 doosje Affila cress
  • 10 g koriander
  • 5 g bieslook
  • 5 g dille
  • 1 Spaanse rode peper
  • peper van de molen en grof zeezout

    ZO GEMAAKT

    Kook de zoete aardappel gaar in gezouten water gedurende 20 minuten. Laat afkoelen, schil en snij in kleine blokjes van ½ cm. Pel de rode ui, halveer en snij in flinterdunne plakjes.

    Snij de zeebaarsfilet in reepjes van ongeveer 2 cm, bestrooi met zout en laat enkele minuten rusten. Zo openen de poriën van de vis en kan hij optimaal marineren. Spoel de vis zorgvuldig af, dep droog en laat de visreepjes 2 minuten ‘garen’ in een mengeling van limoen- en citroensap.

    Verdeel de vis over de bordjes en werk af met de blokjes zoete aardappel, wat fijngehakte koriander, bieslook en dille, enkele plukjes Affila cress, fijngehakte Spaanse rode peper en de plakjes rode ui. Serveer meteen.