ceviche-zeebaars

Ceviche van zeebaars

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g zeebaars, zo vers mogelijk
  • 120 g grijze garnalen
  • het sap van 3 limoenen
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt of uitgeperst
  • 1 rode ui, gesneden in flinterdunne ringen
  • 1 rode peper, gesneden in dunne ringetjes (hou een aantal ringen apart voor de garnering)
  • 1 handjevol verse koriander, fijngehakt (hou een aantal korianderblaadjes apart voor de garnering)
  • 1 handjevol verse munt, fijngehakt (hou een aantal muntblaadjes apart voor de garnering)
  • peper en zout
  • olijfolie

 

Bereidingswijze

Snij de zeebaars met een vlijmscherp mes in flinterdunne plakken. Schik de vis op een bord en bestrooi met wat versgemalen zeezout. Klop het limoensap, de knoflook en de rode peper in een kom door elkaar en giet dit over de vis. Laat 3 tot 6 minuten marineren of totdat je ziet dat de structuur van de vis veranderd is.

Voeg de rode ui, de grijze garnalen, de munt en de koriander toe aan de gemarineerde zeebaars, samen met een scheutje olijfolie, peper en zout. Hussel voorzichtig om.

Verdeel dit mengsel over 4 borden. Garneer met een paar blaadjes munt, koriander en rodepeperringen en druppel er wat olijfolie overheen. Kruid af met zout en peper.

Laat het smaken!

vis