carpaccio-van-coeur-de-boeuf-tomaten

Carpaccio van cœur de bœuf tomaten

4 personen

15 min.

 

Ingrediënten

  • 6 cœur de bœuf tomaten
  • 100 g krulandijvie of veldsla (of beide)
  • 200 g feta
  • 10 g scheutjes naar keuze
  • peper van de molen en zout

Voor de vinaigrette

  • 4 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el honing
  • peper van de molen en zout

     

    Bereiding

     

  • Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette even samen op.
  • Spoel de tomaten af en snij het kroontje eruit. Snij de tomaten in flinterdunne plakjes en schik ze op een mooi bord, lichtjes overlappend.
  • Verkruimel de feta erover en kruid met peper en zout.
  • Werk af met de plukjes krulandijvie en/of de blaadjes veldsla en de scheutjes.
  • Besprenkel met de vinaigrette en serveer meteen.

 


Pasta met geroosterde tomatensaus, andijvie en ricotta

Niet alleen rauw zijn tomaten lekker, je kan er ook overheerlijke tomatensaus van maken.

tomaten

Panzanella met verschillende tomaten

Panzanella is een eenvoudige, maar overheerlijke salade met veel kleur en textuur.

tomaten

Couscoussalade met tomaten en Romeinse sla

Serveer je graag een verrassend bijgerecht bij de barbecue? Deze frisse couscoussalade met tomaatjes en Romeinse sla is altijd lekker!

tomaten

Tomaten met kruiden en feta

Een ovenheerlijk en gezond recept met tomaten,kruiden en feta.

koken groenten seizoen gezonde recepten tomaten

Bruschetta met tomaat

Italiaans hapje bestaande uit warme toast, fijne tomatenblokjes en olijfolie met basilicumblaadjes.

aperitiefhapjes fingerfood tomaten