bloedworst-met-vijgen-detail

Bloedworst met vijgen, witloof en kroketjes en jus van veenbessen

4 personen
30 min.

INGREDIËNTEN

600 g kroketten (vers of diepvries)
4 bloedworsten
4 stronkjes witloof
1 klontje suiker
4 verse vijgen
50 g amandelen
1 el suiker
2 el boter
peper van de molen en zout

Voor de saus:
2 verse vijgen
4 el veenbessen
1 ½ dl rode wijn
1 ½ dl bouillon
1 sjalot
1 kruidenboeket
1 dl porto
1 teen knoflook
1 el boter
peper van de molen en zout

ZO GEMAAKT

Zet een pan op het vuur met wat boter. Snij de stronkjes witloof in de helft, doe ze in de pan met een scheutje water, peper en zout en stoof ze aan in de hete boter. Bestrooi ze op het einde met de suiker en karamelliseer kort.

Maak ondertussen de saus. Pel de sjalot en de knoflook, snipper fijn en fruit in de hete boter.
Blus met de porto en voeg het kruidentuiltje toe. Laat inkoken tot de helft. Giet de wijn en de bouillon erbij en lepel er de veenbessen bij. Laat inkoken en roer er op het einde de boter door. Breng op smaak met peper en zout. Snij de vijgen in partjes en voeg ze bij de saus.

Snij de bloedworst in stukken en bak ze in de hete boter. Rooster de hazelnootjes in een pan en hak ze daarna grof.

Verwarm de friteuse voor op 180°C en bak de kroketjes krokant en goudbruin.

Serveer de bloedworst met de vijgen, het gekaramelliseerde witloof en de kroketjes. Geef er de vijgen-veenbessensaus bij en werk af met platte peterselie en de fijngehakte hazelnoten.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!