blinis-met-zalm-lompviseitjes-en-dille

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

8 stuks
10 min.

INGREDIËNTEN

  • 40 g zure room
  • enkele druppels citroensap
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 el lompviseitjes
  • 8 blini’s
  • 8 kleine plukjes dille
  • peper van de molen en zout

 

ZO GEMAAKT

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schep de zure room in een spuitzakje met een kleine opening en spuit een toefje zure room naast ieder roosje zalm. Lepel een minitoefje lompviseitjes op elk zalmroosje en werk elke blini af met een fris plukje dille.


Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg

Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes

Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met forelhaasje, fijne peterselie en ei

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met forelhaasje, fijne peterselie en ei

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos