blinis-met-zalm-lompviseitjes-en-dille

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

8 stuks
10 min.

INGREDIËNTEN

  • 40 g zure room
  • enkele druppels citroensap
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 el lompviseitjes
  • 8 blini’s
  • 8 kleine plukjes dille
  • peper van de molen en zout

 

ZO GEMAAKT

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schep de zure room in een spuitzakje met een kleine opening en spuit een toefje zure room naast ieder roosje zalm. Lepel een minitoefje lompviseitjes op elk zalmroosje en werk elke blini af met een fris plukje dille.


Pintxos met gerookte zalm op een bedje van venkeltartaar afgewerkt met zalmeitjes en dille

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met gerookte zalm op een bedje van venkeltartaar afgewerkt met zalmeitjes en dille

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met roquefort, gekaramelliseerde ui en vijg

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met roquefort, gekaramelliseerde ui en vijg

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Aperitieven? Ga voor minibiertjes met bruschetta

België is het land van chocolade, frietjes en niet te vergeten bier. Met heel wat gerenommeerde en wereldvermaarde abdijen is het geen wonder dat Belgen bierdrinkers zijn. Vlaamse karbonade met abdijbier, een degustatiebier of een frisse pint na een fietstochtje, iedereen geniet op zijn of haar manier. Maar wist je dat bier vaak als aperitief wordt geschonken?

aperitiefhapjes aperitief recepten bruschetta