asperges-gerookte-zalm

Asperges met gerookte zalm

4 personen
25 min.

INGREDIËNTEN

4 kwarteleitjes
4 sneetjes gerookte zalm
20 witte asperges
groene blaadjes: bloedzuring, dille, dragon…
1 brikje hollandaisesaus Knorr
100 g grijze garnalen
peper van de molen en grof zeezout

BEREIDING

Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf. Doe ze in een grote pot met gezouten water en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat nog 15 minuten verder garen in het warme water.

Warm de hollandaisesaus op volgens de instructies op de verpakking.
Kook de kwarteleitjes 1 minuut in kokend water. Haal ze uit het water en spoel ze af onder stromend koud water. Pel ze en laat nog even rusten.

Stel een mooi bordje samen met de gerookte zalm, de asperges en de grijze garnaaltjes en werk af met plukjes bloedzuring, dille, dragon… Serveer met wat hollandaisesaus en een kwarteleitje. Kruid met peper en zout.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten