asperges-gerookte-zalm

Asperges met gerookte zalm

4 personen
25 min.

INGREDIËNTEN

4 kwarteleitjes
4 sneetjes gerookte zalm
20 witte asperges
groene blaadjes: bloedzuring, dille, dragon…
1 brikje hollandaisesaus Knorr
100 g grijze garnalen
peper van de molen en grof zeezout

BEREIDING

Schil de asperges en snij de houtachtige uiteinden eraf. Doe ze in een grote pot met gezouten water en breng aan de kook. Laat 3 minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat nog 15 minuten verder garen in het warme water.

Warm de hollandaisesaus op volgens de instructies op de verpakking.
Kook de kwarteleitjes 1 minuut in kokend water. Haal ze uit het water en spoel ze af onder stromend koud water. Pel ze en laat nog even rusten.

Stel een mooi bordje samen met de gerookte zalm, de asperges en de grijze garnaaltjes en werk af met plukjes bloedzuring, dille, dragon… Serveer met wat hollandaisesaus en een kwarteleitje. Kruid met peper en zout.

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten

Tarwesalade met worteltjes + yoghurtdip en hamrolletjes

Voorbereiding: 15 min. • Bereiding: 15 min

recepten