winterchecklist_668x267px

De grote gezellige-winter-checklist: 9 tips voor een geslaagde winter

De winter is koud, vaak nat en vooral erg donker. Maar daarom niet minder leuk! Werk je deze checklist af, dan garanderen wij je een ultragezellige winter – en niet enkel tijdens de feestdagen.

 1. Koop warme, kleurrijke dekentjes. Jezelf in dekentjes wikkelen is altijd gezellig. Kies een extra groot exemplaar om helemaal in te verdwijnen, of om met je partner te delen. Ga voor kleur en counter zo de donkere dagen. Het is namelijk bewezen dat kleur je écht opvrolijkt.

   

 2. Investeer in een vuurkorf. Lekker warm, gezellig en leuk om marshmallows boven te roosteren. Zolang het niet vriest of regent, kan je dan ’s avonds nog wat buiten relaxen.

   

 3. Organiseer een winterbarbecue. Zet de vuurkorf klaar, spreid wat dekentjes uit, voorzie een ketel glühwein en grillen maar! Een winterbarbecue is sfeervol, lekker en eens wat anders dan de klassieke zomerbarbecue. Verras jezelf en je gasten met lekkere recepten uit Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen – succes verzekerd.

   

 4. Zet geurkaarsen in huis. Je huis gaat er lekker door ruiken, je creëert extra gezelligheid en de warme sfeer zit meteen goed. Bovendien past die aankoop perfect bij onze volgende tip …

   

 5. Organiseer een wellness thuis. Ontspan je samen met je vriendinnen, je partner of je hele gezin. Hoe dan ook, elkaar eens goed verwennen én zelf genieten is heerlijk. Als het dan toch koud is buiten, kan je het binnen net zo goed lekker bont maken. Ontdek hier onze thuis-wellnesstips.

   

 6. Koop ovenschotels en experimenteer met winterse ovenkost. Een ovenschotel gaat bij iedereen wel naar binnen. Vult de maag, warmt de ziel. Je kan lekkere receptjes uittesten, of je eigen creativiteit loslaten in de keuken.

   

 7. Leer bakken (en vergeet je bakvormen en -platen niet). Koekjes, taarten, cake … In de winter heb je een extra laagje nodig om het goed warm te hebben. Toch? Bovendien is bakken een activiteit waarbij je zowel je partner als de kids kan betrekken. Ook leuk om met vrienden een bakfeestje te organiseren. Dan kan je achteraf samen alles opsmullen!

   

 8. Plan een filmavond met homemade hamburgers en bergen popcorn. Alleen, met je lief, het gezin, je ouders, vrienden … Een filmavond is altijd leuk. Dekentjes, kaarsjes, zelfgemaakte burgers en verse popcorn. Meer heb je niet nodig om een hele avond voor de televisie te hangen zonder nog te moeten opstaan.

   

 9. Hou op zondag een brunch in bed. Op zaterdag doe je de voorbereidingen, op zondag haal je gewoon alles uit de koelkast, bak je wat er gebakken moet worden en kruip je lekker terug in bed. Zo kan je die foodcoma ook direct uitslapen!

Het leven in de winter hoeft dus niet koud, ongezellig en donker te zijn. Als je elk nummertje op deze lijst kan afvinken, zit je goed (en warm).

Theegeheimen: ontdek de exotische wereld van thee

Vroeger dronk je een kop thee bij een zere keel. Tegenwoordig is thee drinken een echte trend. Naast de barista die experimenteert met koffie, zijn er ook heuse theesommeliers die een hele wereld aan kruiden en smaken laten open gaan. Zelfs doorwinterde koffiedrinkers zullen zich aan een tas thee wagen na het lezen van deze blog!

Koffiegeheimen: alles wat je moet weten over het zwarte goud!

Espresso, dopio, latte, cappuccino, of gewoon een simpele kop zwarte koffie. Tegenwoordig bestaan er zo veel varianten en smaken dat we soms eens back to basics willen. Maar dan nog, kies je voor mild of intens? Slow of express? Wij helpen je met je keuzestress!

Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

Het jaar van de rat: 4 recepten voor Chinees nieuwjaar

Het nieuwe jaar vieren kan natuurlijk niet zonder een uitgebreid feestmaal. En omdat ook wij steeds meer fan zijn van de wereldkeuken, hebben we 4 Chinese klassiekers op ons menu staan!

5 tips voor een optimale verlichting in huis

Omdat iedereen zijn eigen smaak heeft, kan je bij MAKRO je licht opsteken voor de gepaste oplossing in elke kamer.