winterchecklist_668x267px

De grote gezellige-winter-checklist: 9 tips voor een geslaagde winter

De winter is koud, vaak nat en vooral erg donker. Maar daarom niet minder leuk! Werk je deze checklist af, dan garanderen wij je een ultragezellige winter – en niet enkel tijdens de feestdagen.

 1. Koop warme, kleurrijke dekentjes. Jezelf in dekentjes wikkelen is altijd gezellig. Kies een extra groot exemplaar om helemaal in te verdwijnen, of om met je partner te delen. Ga voor kleur en counter zo de donkere dagen. Het is namelijk bewezen dat kleur je écht opvrolijkt.

   

 2. Investeer in een vuurkorf. Lekker warm, gezellig en leuk om marshmallows boven te roosteren. Zolang het niet vriest of regent, kan je dan ’s avonds nog wat buiten relaxen.

   

 3. Organiseer een winterbarbecue. Zet de vuurkorf klaar, spreid wat dekentjes uit, voorzie een ketel glühwein en grillen maar! Een winterbarbecue is sfeervol, lekker en eens wat anders dan de klassieke zomerbarbecue. Verras jezelf en je gasten met lekkere recepten uit Smokey Goodness Winter BBQ van Jord Althuizen – succes verzekerd.

   

 4. Zet geurkaarsen in huis. Je huis gaat er lekker door ruiken, je creëert extra gezelligheid en de warme sfeer zit meteen goed. Bovendien past die aankoop perfect bij onze volgende tip …

   

 5. Organiseer een wellness thuis. Ontspan je samen met je vriendinnen, je partner of je hele gezin. Hoe dan ook, elkaar eens goed verwennen én zelf genieten is heerlijk. Als het dan toch koud is buiten, kan je het binnen net zo goed lekker bont maken. Ontdek hier onze thuis-wellnesstips.

   

 6. Koop ovenschotels en experimenteer met winterse ovenkost. Een ovenschotel gaat bij iedereen wel naar binnen. Vult de maag, warmt de ziel. Je kan lekkere receptjes uittesten, of je eigen creativiteit loslaten in de keuken.

   

 7. Leer bakken (en vergeet je bakvormen en -platen niet). Koekjes, taarten, cake … In de winter heb je een extra laagje nodig om het goed warm te hebben. Toch? Bovendien is bakken een activiteit waarbij je zowel je partner als de kids kan betrekken. Ook leuk om met vrienden een bakfeestje te organiseren. Dan kan je achteraf samen alles opsmullen!

   

 8. Plan een filmavond met homemade hamburgers en bergen popcorn. Alleen, met je lief, het gezin, je ouders, vrienden … Een filmavond is altijd leuk. Dekentjes, kaarsjes, zelfgemaakte burgers en verse popcorn. Meer heb je niet nodig om een hele avond voor de televisie te hangen zonder nog te moeten opstaan.

   

 9. Hou op zondag een brunch in bed. Op zaterdag doe je de voorbereidingen, op zondag haal je gewoon alles uit de koelkast, bak je wat er gebakken moet worden en kruip je lekker terug in bed. Zo kan je die foodcoma ook direct uitslapen!

Het leven in de winter hoeft dus niet koud, ongezellig en donker te zijn. Als je elk nummertje op deze lijst kan afvinken, zit je goed (en warm).

De leukste kerstcadeaus voor iedereen

Vermijd de cadeaustress en haal nu je pakjes in huis. Wij geven je tips om voor elk familielid een topcadeau te scoren!

Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?