xmas-blog-668x267

9 tips voor een onvergetelijk kerstfeest

Joepie, bijna kerstmis (zeggen we, terwijl het nog maar september is). Tijd om je outfit en kerstfeest te plannen, je verlanglijst op te stellen en die slingers en kerstballen al subtiel boven te halen. Een geslaagde kerst begint natuurlijk bij een geslaagd kerstfeest. En een geslaagd kerstfeest, dat begint met onze tips. Ben jij klaar voor het kerstfeest van het jaar?

 1. Stuur je over-the-top uitnodigen op tijd uit. Maak extravagante uitnodigingen. Denk aan: glanzend papier, glitters, veertjes, een kerstman, sierlijke letters, woordspelingen en misschien zelfs gepersonaliseerd per gast. Stuur ze best minstens een maand op voorhand uit, want kerst is een drukke periode.

   

 2. Stel een dresscode op. Ga voor een chique kerst en laat iedereen z’n mooiste jurk of kostuum aandoen. Hou het gezellig en vier in pyjama. Liever nog wat gekker? Verkleed jullie als kerstmannen en elfjes, draag je lelijkste kersttrui of investeer in een rendier onesie.

   

 3. Voorzie een fotohoek. Dek een deel van je muur af met cliché inpakpapier en extra veel kerstversiering, zet een camera op een tripod en poseren maar! Succes verzekerd én je leuke herinneringen zijn op beeld vastgelegd. Ook leuk is een knuffel- en chillhoek, met een gezellig haard.

   

 4. Maak een simpel menu. Je wilt natuurlijk ook genieten van je avond. Voorzie een lekkere kerstpunch (kan je in bulk maken), snelle en makkelijke hapjes en serveer een klassieke kerstkalkoen als hoofdgerecht. Eens in de oven hoef je je nergens meer zorgen om te maken en kan je terug bij je gasten vertoeven. Kerstkoekjes kan je op voorhand maken, net als eggnog. Lekker om mee af te sluiten!

   

 5. Versier je huis (en je tafel). Een kerstfeestje, dat mag al eens overdreven zijn. Versier je huis langs binnen en buiten. Hoe meer lichtjes, slingers, kerstmannen en kerstballen, hoe beter! Laat je maar helemaal gaan. Versier je tafel ook, maar let op dat je decoratie niet in de weg staat tijdens het eten. Shop nu al je versiering en kerstlichtjes!

   

 6. Stel een playlist op. Kerstmuziek mag uiteraard niet ontbreken. Vergeet niet om ook leuke deuntjes en wat feestmuziek toe te voegen. Het is tenslotte een feestje. Dansen zullen we!

   

 7. Organiseer kerstspelletjes. Komen er kinderen, dan is entertainment sowieso nodig. Maar ook volwassenen spelen al graag eens een spelletje. Laat je dus maar helemaal gaan! Voorzie wat boardgames, plan een zoektocht in huis …

   

 8. Organiseer een Secret Santa. Bij een Secret Santa trek je de naam van een van de gasten en koop je daar een cadeautje voor. Wie voor wie een pakje koopt, blijft tot het feest zelf een geheim. Er wordt op voorhand een bedrag vastgelegd, zodat iedereen een pakje van dezelfde waarde krijgt. Leuk, spannend én gezellig!


 9. Maak cadeautjes voor je gasten. Een gepersonaliseerde muts, magneten met foto’s van jullie, een persoonlijk tekstje … Iets kleins is meer dan genoeg, een fysiek aandenken aan jouw feestje is gewoon een leuk extraatje. 

Goed gereedschap is het halve werk!

Alle gereedschap bestaat in verschillende uitvoeringen en vaak met allerhande opties. Bij MAKRO vind je zowel de basisuitrusting als een uitgebreide waaier professionele tools.

Meten is zeker weten!

Op nauwkeurigheid staat geen maat. Hoe beter je meet, hoe preciezer het resultaat van je werk.

De spijker op de kop slaan

Goed gereedschap is het halve werk. En dat gaat ook op voor een vrij ‘banaal’ stuk gereedschap als de hamer. Maar, de ene hamer is de andere niet. Daarom bestaan er veel soorten hamers in functie van wat je er precies mee wil doen. Gelukkig heeft MAKRO een ruim aanbod hamers voor elke toepassing.

Bevrijd je van het snoer!

Wie regelmatig buiten klust, weet het al langer: je vindt er moeilijk een stopcontact en een verlengsnoer is vaak onpraktisch, zelfs onveilig. Ook wanneer je binnen moet schroeven of boren, vormt het snoer vaak een belemmering.

Theegeheimen: ontdek de exotische wereld van thee

Vroeger dronk je een kop thee bij een zere keel. Tegenwoordig is thee drinken een echte trend. Naast de barista die experimenteert met koffie, zijn er ook heuse theesommeliers die een hele wereld aan kruiden en smaken laten open gaan. Zelfs doorwinterde koffiedrinkers zullen zich aan een tas thee wagen na het lezen van deze blog!