xmas-blog-668x267

9 tips voor een onvergetelijk kerstfeest

Joepie, bijna kerstmis (zeggen we, terwijl het nog maar september is). Tijd om je outfit en kerstfeest te plannen, je verlanglijst op te stellen en die slingers en kerstballen al subtiel boven te halen. Een geslaagde kerst begint natuurlijk bij een geslaagd kerstfeest. En een geslaagd kerstfeest, dat begint met onze tips. Ben jij klaar voor het kerstfeest van het jaar?

 1. Stuur je over-the-top uitnodigen op tijd uit. Maak extravagante uitnodigingen. Denk aan: glanzend papier, glitters, veertjes, een kerstman, sierlijke letters, woordspelingen en misschien zelfs gepersonaliseerd per gast. Stuur ze best minstens een maand op voorhand uit, want kerst is een drukke periode.

   

 2. Stel een dresscode op. Ga voor een chique kerst en laat iedereen z’n mooiste jurk of kostuum aandoen. Hou het gezellig en vier in pyjama. Liever nog wat gekker? Verkleed jullie als kerstmannen en elfjes, draag je lelijkste kersttrui of investeer in een rendier onesie.

   

 3. Voorzie een fotohoek. Dek een deel van je muur af met cliché inpakpapier en extra veel kerstversiering, zet een camera op een tripod en poseren maar! Succes verzekerd én je leuke herinneringen zijn op beeld vastgelegd. Ook leuk is een knuffel- en chillhoek, met een gezellig haard.

   

 4. Maak een simpel menu. Je wilt natuurlijk ook genieten van je avond. Voorzie een lekkere kerstpunch (kan je in bulk maken), snelle en makkelijke hapjes en serveer een klassieke kerstkalkoen als hoofdgerecht. Eens in de oven hoef je je nergens meer zorgen om te maken en kan je terug bij je gasten vertoeven. Kerstkoekjes kan je op voorhand maken, net als eggnog. Lekker om mee af te sluiten!

   

 5. Versier je huis (en je tafel). Een kerstfeestje, dat mag al eens overdreven zijn. Versier je huis langs binnen en buiten. Hoe meer lichtjes, slingers, kerstmannen en kerstballen, hoe beter! Laat je maar helemaal gaan. Versier je tafel ook, maar let op dat je decoratie niet in de weg staat tijdens het eten. Shop nu al je versiering en kerstlichtjes!

   

 6. Stel een playlist op. Kerstmuziek mag uiteraard niet ontbreken. Vergeet niet om ook leuke deuntjes en wat feestmuziek toe te voegen. Het is tenslotte een feestje. Dansen zullen we!

   

 7. Organiseer kerstspelletjes. Komen er kinderen, dan is entertainment sowieso nodig. Maar ook volwassenen spelen al graag eens een spelletje. Laat je dus maar helemaal gaan! Voorzie wat boardgames, plan een zoektocht in huis …

   

 8. Organiseer een Secret Santa. Bij een Secret Santa trek je de naam van een van de gasten en koop je daar een cadeautje voor. Wie voor wie een pakje koopt, blijft tot het feest zelf een geheim. Er wordt op voorhand een bedrag vastgelegd, zodat iedereen een pakje van dezelfde waarde krijgt. Leuk, spannend én gezellig!


 9. Maak cadeautjes voor je gasten. Een gepersonaliseerde muts, magneten met foto’s van jullie, een persoonlijk tekstje … Iets kleins is meer dan genoeg, een fysiek aandenken aan jouw feestje is gewoon een leuk extraatje. 

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.