header-oudejaar-vieren

5 tips om origineel oudjaar te vieren

Oudejaarsavond: een vijfgangendiner met champagne om middernacht. De jongeren gaan vervolgens uit, de rest kijkt vuurwerk, ruimt wat op en gaat slapen. Of niet? Gooi het eens over een andere boeg en maak er een origineel oudejaarsfeest van! Zo start het nieuwe jaar éxtra goed.

TIP 1: Oneindig aperitieven

Geef toe. We steken ons meestal vol met aperitiefhapjes waardoor we eigenlijk al genoeg hebben nog voor we met de eerste gang van het diner starten. Een probleem dat zichzelf oplost als je gewoon geen diner geeft en de hele avond lang hapjes serveert! Gezellig, lekker en ook leuk voor kindjes. Maak je hapjesavond extra feestelijk door je hele huis partyproof te maken met leuke decoratie en versiering. Op zoek naar originele hapjes? Onze blogberichten voor foodies bieden je sowieso inspiratie: je vindt er veggie opties en kan van onze hoofdgerechten kleine porties maken om ze als hapje te serveren.

TIP 2: Elk z’n eigen diner-deel

Toch liever uitgebreid tafelen met een lekker diner? Spaar jezelf kosten en moeite door al je gasten een deel van het diner te laten maken. Je krijgt de kans om anderen hun kookkunsten te proeven en maakt het gezelliger: je hoeft alles juist maar op te warmen waardoor je meer tijd hebt voor elkaar. Oh, en bij MAKRO vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke maaltijd.

TIP 3: Fondue in de Ardennen

Trek er eens op uit – en neen, we bedoelen dan niet naar de lokale discotheek. Ga met je familie of vrienden naar de Ardennen, huur een chalet en organiseer een smakelijke fondue-avond. Je kan dit combineren met een verkwikkende winterwandeling waarna je eindigt aan het haardvuur met een glas champagne. Vergeet zeker je dekentjes niet, maakt het extra warm.

TIP 4: Vier in het buitenland

Twee vliegen in een klap: je gaat op reis én feest op een unieke locatie. Wie niet dol is op koud weer kan naar de zon trekken om het nieuwe jaar in zwemkledij te vieren. Liefhebbers van sneeuw kunnen dan weer genieten in een winters wonderland. Bij ons vind je natuurlijk alles om comfortabel te reizen.

Onze tip: ga naar Auckland in Nieuw-Zeeland, vier oudejaarsavond, stap de dag nadien om 9 uur op het vliegtuig naar Rarotonga op de Cook Islands, slaap wat en vier opnieuw. Want deze eilanden liggen voorbij de internationale datumgrens, waardoor je zo’n beetje terugreist in de tijd en je nog eens oudjaar kan vieren.

TIP 5: Organiseer een spelletjesavond

Natuurlijk is gewoon babbelen erg leuk en gezellig, maar je kan de boel nog meer opvrolijken met een leuke spelletjesavond. Altijd een hit: karaoke! Na een paar glaasjes kan echt iedereen zingen. Natuurlijk zijn klassiekers zoals Monopoly, Risk of Trivial Pursuit ook altijd leuk – en je kan er ook de kinderen bij betrekken als er kids aanwezig zijn. Misschien kan je nu al even je favoriete gezelschapsspel uitzoeken?


Hoe maak ik mijn tuin winterklaar?

September en oktober zijn de ideale maanden om je tuin winterklaar te maken opdat de natuur komend voorjaar opnieuw kan ontluiken. Ontdek met deze 10 tips hoe je je tuin met de flair van een professional het best voorbereidt op de winter.

doe-het-zelf diy tuin winterklaar maken tuin onderhoud

How low can you go?

Perfect gegaard vlees dat wegsmelt in je mond. Sublieme smaken en aroma’s waarvan elk ingrediënt doordrongen is … vacuüm koken op lage temperatuur vraagt geen grote investeringen om verbluffende resultaten te halen. Laat je verleiden en til je keuken naar het level van de pro’s.

Cook like a pro vlees eten

Spicy girls

Wow wat pikken pepers, een explosie, heel je mond staat in brand. Pepers in de keuken zijn zoals achtbanen in een pretpark: uitdagend en heftig! Het zou nochtans jammer zijn om ze te reduceren tot hun vurige kracht. Ze brengen een uniek smaakpallet aan: geparfumeerd en bomvol aroma’s werken ze als een krachtige smaakversterker. Smaakpapillen opgelet, de vlam gaat in de pan!

Cook like a pro

In de ban van de rog

Eind augustus werd de rog verkozen tot vis van het jaar 2021 door de VLAM. Het hele jaar lang zal de rog in de schijnwerpers worden gezet om de tamelijk onbekende vissoort te promoten. Onbekend is immers onbemind.

vis van het jaar vis

Te land en ter zee

Producten uit de zee combineren met ingrediënten van op het land is een kunst waarmee koks van alle strekkingen zich al eeuwenlang bezighouden. Bij zowel klassieke combinaties als meer gewaagde contrasten zijn het de subtiele nuances van vet en ziltig die voor vuurwerk zorgen in een haast oneindig universum waarvan je moeilijk afscheid kunt nemen eens je ervan geproefd hebt.

Cook like a pro