tuinhuis

Van klusruimte tot tuinkantoor: zoveel meer dan een tuinhuis

Klusruimte

Zorg er eerst en vooral voor dat je werkruimte voldoende klaar is: werk met daglicht en extra verlichting, zodat je je zeker niet verwondt. Om ruimte te besparen kan je klein materiaal ophangen aan een wandrek, net als je werktenue. Zo heb je plaats genoeg voor je werktafel en een kast of rek om je groot gereedschap in op te bergen. Denk maar aan je boormachines, elektrische zagen, lijmpistolen en zoveel meer. Voorzie zeker ook afdoende plek voor je ‘grondstoffen’ én voor je onafgewerkte projecten. Vergeet ook niet om een rookmelder in je klushuis te hangen! Vonken, warmtebronnen … kunnen tijdens een moment van onoplettendheid brand veroorzaken.

Tip: een blokhut heeft veel meer ruimte, waardoor je ook de mogelijkheid hebt om bv. een extra toilet en douche te voorzien. Hoef je niet met vuile kleren je huis in!

Repetitie- en muziekruimte

Vooral handig voor wie zelf een luid instrument bespeelt, zoals elektrische gitaar of drum. Net zo handig voor als je gewoon dol bent op heel luide muziek. Isoleer je tuinhuis zodat je buren geen geluidsoverlast ervaren en vergeet vooral je kachel niet te installeren. Je wilt tenslotte ook tijdens de winter in je muziekruimte kunnen vertoeven. Nadien kan je het tuinhuis gezellig decoreren zodat ook anderen van (jouw) muziek kunnen genieten.

Tip: sluit eventueel een koelkast aan, zodat je niet steevast met drankjes en hapjes moet sleuren.

Tuinkantoor

Het leuke aan een tuinhuis als homeoffice is dat je veel mogelijkheden hebt om te spelen met grote ramen zonder dat je hoeft te verbouwen. Daglicht werkt bevorderlijk voor zowel productiviteit als voor creativiteit. Let wel op dat je ruimte verder goed is geïsoleerd zodat je je niet blauw moet betalen aan verwarming achteraf. En geef toe: een tuinkantoor is niet alleen voor jezelf een meerwaarde, maar ook als je als zelfstandige klanten wenst te ontvangen. Je verwelkomt klanten niet alleen in een originele setting maar houdt op die manier werk en privé alsnog gescheiden.

Tip: voorzie niet alleen de klassieke benodigdheden, maar installeer ook een ‘creatieve’ hoek met comfortabele zetels.

Praktijkruimte

Geen plaats meer in huis om je praktijk op te zetten? Met een tuinhuis of blokhut los je dat probleem gemakkelijk op. Op die manier bespaar je ook nog eens huurkosten en hoef je je niet voortdurend te verplaatsen. Hoe je jouw praktijk inricht ligt uiteraard helemaal bij jou. Van schoonheidssalon tot kineruimte: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tip: een muziekinstallatie is een aangename toevoeging, want wie houdt er nu niet van een streepje muziek?

Sportruimte

Niet iedereen gaat even graag fitnessen in een publieke ruimte. Door te investeren in je eigen sportruimte krijg je bovendien ook de mogelijkheid om letterlijk direct te gaan sporten en ben je niet afhankelijk van openingsuren. Om het sporten niet te saai te maken en niet te hoeven knoeien met oortjes kan je ook investeren in een goede muziekinstallatie en eventueel zelfs een televisiescherm.

Tip: nodig ook eens je vrienden uit, want samen sporten is zoveel leuker. En je krijgt meteen ook gratis motivatie!

 


Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

Hoe zelf een tuinhuis bouwen?

Tuinhuizen zijn erg handig: je kunt er allerlei tuingerief en materiaal in opbergen. Een tuinhuis bouwen staat op het to-do lijstje van zowat iedereen die een woning bouwt of renoveert. Meer nog, de meeste mensen kijken er zelfs naar uit omdat het dikwijls de laatste etappe van een bouwproject vormt. Op het gebied van uitvoeringen zijn er veel mogelijkheden: kies je voor een eenvoudig en compact model of zie je het groter en wat luxueuzer? Welk tuinhuis je ook kiest, je kunt het zelf maken met een zelfbouwpakket. Ben je een handige harry? Dan kun je het tuinhuisje volledig zelf maken en alles zelf doen.

tuinhuis tuinhuis bouwen tuinhuis plaatsen

Maak je tuin klaar voor de lente met een tuinhuis

De lente komt er weer aan! Dit is het ideale seizoen om werken uit te voeren in de tuin. Denk daarbij dit jaar ook eens aan een tuinhuis. Een tuinhuis is erg praktisch, zorgt voor veel opbergruimte voor je tuinmateriaal en geeft een mooie extra toets aan je tuin.

blokhutten tuinhuis kopen tuinhuis

Fitnesstoestellen: welk apparaat voor welke doelstelling

Wie begint met fitnessen, doet dat om verschillende redenen: afvallen, spieren kweken, revalideren, … Omdat iedereen een andere doelstelling heeft en andere spieren wil trainen, is het aanbod aan fitnesstoestellen door de jaren heen enorm toegenomen. Wie een of meerdere toestellen in huis wil halen, moet dus een keuze maken. Deze handleiding helpt je alvast een handje.

fitnesstoestellen kopen fitnesstoestellen hometrainer-kopen