Detail-kindvriendelijk

Je eigen speelparadijs maak je zo

Kinderen plezier horen maken, ’t is een van de mooiste geluiden die er zijn. Net daarom is het zo hard de moeite waard om je tuin om te toveren tot een waar kinderparadijs. Je kan het zo zot bedenken als je zelf wilt – wij helpen je in ieder geval al op de goede weg met onze leuke speel ideeën voor een kindvriendelijke tuin.

Groot plezier

Als er één toestel steevast bezet is in de speeltuin, dan is het wel de schommel. Je kan je dus al voorstellen hoe leuk het wel niet is om er eentje in eigen tuin te hebben. Weg speeltuindrama, hallo oneindig plezier! Voor nog meer speelplezier kan je eventueel kiezen voor een exemplaar met glijbaan. Glijden de uren zo voorbij. En dan hebben we het grootste voordeel nog niet eens vermeld. Als de kinderen er niet zijn kan je er gewoon lekker zélf op schommelen.

Nog zo’n topper is de trampoline. Goed voor jarenlang plezier. Want of je nu 5, 10 of 20 bent, de trampoline is altijd leuk. Met een grotere versie kan je zelfs vrolijk met je kinderen mee springen (en ben je er ook zeker van dat jullie nog wel enkele jaren gaan springen).

Klein plezier

Klein maar enorm fijn: maak een racebaan in je grasperk! Makkelijk op te bouwen met kleine tegels én ook makkelijk te verwijderen van zodra je kinderen er niet meer naar omkijken. Een ander tegel-idee is om een hinkelspel te maken en zo direct ook weer wat beweging te voorzien voor de kids. Extra leuk is dat je beide met je kinderen samen kan bouwen.

Laat je kinderen bewegen en investeer in tof buitenspeelgoed. Let’s go oldschool met een kubbspel, keep it fancy met croquet of ga helemaal wild met een stevig potje voetbal. Want ja, zelfs voetbaldoelen kan je gemakkelijk opbergen in je tuinhuis.

Tuinier- en dierplezier

Wie groene vingers heeft en graag in de (moes)tuin werkt kan de kinderen nog iets bijleren door ze erbij te betrekken. Maak een mini-moestuin waar ook je kids in mogen werken. Hou het lekker plezant en plant samen wat aardbeien, frambozen en ander smakelijk fruit. Meteen ook gezond!

Heb je veel plaats in je tuin dan kan je eventueel enkele kipjes adopteren. Tamme kippen laten zich aaien, komen uit de hand eten en lopen een pak minder snel weg dan een doorsnee konijn. Zo bespaar je jouw kindjes (en jezelf) ook heel wat tranen … en kan je samen gezellig eitjes rapen.

Kindvriendelijke-tuin-extra

Nog meer plezier

Gun niet alleen je kinderen maar werkelijk iedereen in je familie en vriendenkring plezier door je een zwembad aan te schaffen. Je bent in no time de held van je kinderen. Je bent meteen ook je eigen held, want je kan er ook zélf in dobberen. Op hete zomerdagen is de nodige afkoeling steeds nabij, je hoeft je niet eens meer te verplaatsen! En zo kunnen we voordelen blijven opsommen. Geef toe. Je was eigenlijk al overtuigd van zodra je het woord “zwembad” las. Begrijpen we.

Heb je geen bomen ter beschikking om je eigen boomhut te bouwen? Een houten speelhuisje speciaal voor jouw kinderen is dan een leuk alternatief. Leuk om in te spelen, handig om kleiner buitenspeelgoed in op te bergen. Hoef je ook geen schrik te hebben dat in jouw tuinhuis met al die gevaarlijke tuinspullen gaan lopen of per ongeluk je grasmaaier in gang steken.

Last, but not least: een ligzetel. Goed voor jou om in te relaxen en een oogje in het zeil te houden terwijl je kinderen ravotten. Minstens even goed voor je kinderen om na een drukke dag even in uit te rusten. Al dan niet gezellig in je armen. En eigenlijk ook wel handig voor als je kinderen écht geen zin hebben om te spelen maar ze toch wat frisse lucht kunnen gebruiken. Plant je kids in de tuinzetel met een leuk boek of hun favoriete speelgoed en je hoort ze sowieso niet klagen.