Heel het jaar tuingenot

Heel het jaar lang genieten van je tuin

Goed voor elk seizoen

Wil je ook op de koude dagen in je tuin genieten? Met een goede terrasverwarmer is dat zo geregeld. Kan je gewikkeld in dekentjes lekker dicht tegen elkaar aankruipen, de verwarmer aansteken en zo genieten van je eigen winter wonderland. Een vuurkorf is natuurlijk nog gezelliger, maar dan moet je al heel zeker zijn dat er geen stevig windje komt opzetten.

Maak je tuin wat romantischer met mooie sfeerverlichting. Ideaal om tijdens lente en zomer ook ’s nachts te genieten. Maar komt natuurlijk ook van pas als de dagen korter en dus snel donkerder worden. Bovendien is tuinverlichting ook belangrijk voor je eigen veiligheid. Je wilt tenslotte toch zien waar je loopt? 

Tijdens de lente

Open je eigen bijenhotel en geniet van vrolijk zoemende bijtjes terwijl je meteen ook de aarde een beetje hebt gered. Grootste voordeel aan je bijenhotel is dat er niet eens onderhoud aan te pas komt en je het dus niet proper hoeft te maken als je het in de lente terug in je tuin hangt.

Denk ook aan de vlinders en zet enkele planten voor de fladderende schoonheden in je tuin. Vooral inheemse planten en brandnetels zijn heel vlindervriendelijk. De vlinders zijn op hun beurt dan weer zo vriendelijk om jouw tuin op te fleuren met hun prachtig gekleurde vleugels.

Ook leuk: start met je eigen groenten & fruit te kweken! De lente is hét ideale seizoen om je investeren in een uitgebreide moestuin, of misschien zelfs in een serre. Of je kan natuurlijk net zo goed kleurrijke bloemen beginnen kweken en jezelf nog eens goed in de bloemetjes zetten.

Serres

Tijdens de zomer

Dit seizoen kan je al eens opschrikken met een stevige hittegolf. Om dan buiten al zwetend te verbranden is niet bepaald prettig, net zomin binnen zitten met gesloten gordijnen dat is. Een grote, stevige parasol is dan ook een uitstekend idee om in huis te halen. Houdt de verstikkende warmte toch wat tegen en zorgt tevens voor verkoeling op gewone zomerdagen.

Tijdens de herfst

De herfstperiode is perfect om kluitplanten te planten. Zo hebben ze alle tijd om hun wortels stevig in de grond te nestelen! Intussen kan je ook nog eens genieten van de prachtige herfstkleuren in je tuin.

Wie ook tijdens regendagen in de tuin wilt zitten kan beter investeren in een overdekt terras. Een andere optie is om je tuinhuis een upgrade te geven en er een gezellige tuinkamer van te maken. Lees hier onze tips om meer uit je tuinhuis te halen.

Tijdens de winter

Organiseer eens een winterbarbecue! Want barbecues zijn altijd een goed idee, zelfs als het koud is. Je kiest wel best voor een barbecue met deksel, want je eten gaat sowieso al trager garen door de lage temperatuur. Heb je geen overdekt terras dan schaf je je best een partytent aan. Je weet namelijk nooit wanneer het Belgische weer je verrast met een onverwachte plensbui.  

Help de fauna een handje. Ruim bv. niet alle gevallen bladeren op, maar schraap ze op een hoopje bijeen: egels kunnen zich dan lekker warm houden onder jouw bladerhoop. Vogels die de weg niet naar het Zuiden hebben gevonden of even een pitstop moeten maken kunnen jouw hulp ook goed gebruiken. Daar voedsel vinden in de winter moeilijk is voor hen kan je vetbolletjes, pindaslingers of zelfs vogelhuisjes met voeding ophangen in je tuin.