kippenhok-header

Welk type kip heb jij (en welk kippenhok past het best bij haar)?

Net als mensen hebben kippen verschillende persoonlijkheden. Ze willen dan ook een kippenhok dat bij hun karakter past. Doe nu de test en ontdek welk type kip jij hebt – want wij hebben voor elke kip hét perfecte kippenhok.

type-kip-nl 

De basic chick

Jouw kip is gewoon … gewoon. Ze doet wat kippen doen: niet vliegen (ze probeert het zelfs niet), loopt rondjes in de ren, legt af en toe een ei en eet doordeweeks kippenvoer. Het hoeft allemaal niet zo speciaal te zijn voor de basic chick. Een standaard kippenhok is dan ook perfect voor jouw kipje!

De scharrelkip

Jouw kip legt eieren alsof het een olympische sport is. Je vindt echt constant eitjes terug. Waar ze ook komt, de scharrelkip legt er een ei. Bovendien houdt de scharrelkip van goed gezelschap. Ze voelt zich op haar best wanneer ze omringd is door volk, of het nu een hen of een haan is. Om haar gelukkig te houden moet je dus een grote kippenren kopen.

De pronkvogel

Een regelrechte diva is ze, die kip van jou. Altijd maar aan het stoefen met haar mooie veren. Ze is chique, verfijnd en ja, ook een beetje blasé. Haar huis moet natuurlijk luxueus zijn. De pronkvogel heeft een kippenhok loft nodig: een klassevolle woonst waar ze de buurtkippen jaloers mee maakt.

De moederkloek

Deze kip draagt zorg voor andere hennen én hun kuikens. De moederkloek wil eitjes broeden met haar ware haan en vindt een gezellige woning belangrijk. Haar kroost moet namelijk in een warme thuis vertoeven! Een kippenhok chalet is dan ook de perfecte keuze voor jouw moederkloek. Bovendien moet iedereen altijd goed gegeten hebben. En lekker eten, dat smaakt het best als het in een degelijk kippenvoerbak wordt geserveerd.

De braadkip

Al je kippen lopen vrolijk rond te spurten op hun domein of liggen in hun perfecte kippenhok te soezen. Maar die ene kip is precies wat minder beweeglijk. Vast omdat je die hebt gekocht in de beenhouwerij bij MAKRO – want tenslotte heb je die proteïnes ook nodig. Geniet van je maaltijd en kies voor een lekkere salade met kip, champignons en nectarine om je maag mee te vullen.

Shop hier de nieuwe woonst voor jouw kip


Inside out

Orgaanvlees was lange tijd wat in het vergeethoekje beland, of not done, maar verdient wel degelijk – zeker in onze huidige tijd – een volwaardige plaats in onze keuken. Het is immers een fantastisch ingrediënt met unieke smaken en texturen dat ons terugbrengt naar het verleden en tegelijkertijd ongelooflijk modern is. Alles eten, niets weggooien en zo de deur open zetten naar een klein paradijsje vol ongeziene smaken.

Oesters, elke keer anders

De verfijnde smaakbommetjes die oesters zijn, hebben in al hun eenvoud niet veel nodig om volledig tot hun recht te komen. Wil je ze eens anders op tafel brengen? Je kan er origineel mee uitpakken en dat zowel koud als warm. Kom dus gerust uit je schelp en experimenteer volop met deze verrassende combinaties met oesters in de hoofdrol.

Hoe maak ik mijn tuin winterklaar?

September en oktober zijn de ideale maanden om je tuin winterklaar te maken opdat de natuur komend voorjaar opnieuw kan ontluiken. Ontdek met deze 10 tips hoe je je tuin met de flair van een professional het best voorbereidt op de winter.

doe-het-zelf diy tuin winterklaar maken tuin onderhoud

How low can you go?

Perfect gegaard vlees dat wegsmelt in je mond. Sublieme smaken en aroma’s waarvan elk ingrediënt doordrongen is … vacuüm koken op lage temperatuur vraagt geen grote investeringen om verbluffende resultaten te halen. Laat je verleiden en til je keuken naar het level van de pro’s.

Cook like a pro vlees eten

Spicy girls

Wow wat pikken pepers, een explosie, heel je mond staat in brand. Pepers in de keuken zijn zoals achtbanen in een pretpark: uitdagend en heftig! Het zou nochtans jammer zijn om ze te reduceren tot hun vurige kracht. Ze brengen een uniek smaakpallet aan: geparfumeerd en bomvol aroma’s werken ze als een krachtige smaakversterker. Smaakpapillen opgelet, de vlam gaat in de pan!

Cook like a pro