verf-detail

Handige tip: meten is weten

Om te weten hoeveel verf je nodig hebt voor een muur bijvoorbeeld, bereken je eerst de volledige oppervlakte van de muur. Meet dan ramen, deuren of nissen op en trek hun gecombineerde oppervlakte af van die van de totale muur. Weet dat 1 liter muurverf gemiddeld 7 tot 9 m² dekt, afhankelijk van de zuigende werking van de ondergrond, en je krijgt een vrij goed idee van hoeveel liter je precies zal nodig hebben.

Ziehier de stappen

Stap 1: Bereken de oppervlakte van de te schilderen muur door breedte en hoogte met elkaar te vermenigvuldigen.
• breedte X hoogte = … m²

Stap 2: bereken de oppervlakte van de ramen en deuren, opnieuw door breedte en hoogte met elkaar te vermenigvuldigen.
• breedte X hoogte = … m²

Stap 3: trek de oppervlakte van de ramen en deuren af van de oppervlakte van de muur.
• oppervlakte muur – oppervlakte ramen en deuren = … m

Stap 4: vermenigvuldig dat aantal m² met twee. Wij raden immers altijd twee lagen verf aan voor een perfect eindresultaat.
• oppervlakte X 2 = … m²


100% chocolade in je menu

Wie dacht dat chocolade enkel welkom is bij het dessert of het taartmoment, vergist zich. Cacao heeft meer troeven op zak en laat zich perfect blenden bij zoute smaken. Verras je tafelgenoten met een menu waarin chocola de rode draad is doorheen alle gerechten.

Groen op tafel

De eerste voorjaarsgroenten zijn er weer met hun heerlijk frisse lentekleuren. Na de lange, lange wintermaanden waarin de moestuin er verlaten bij lag, brengen ze weer kleur in de keuken. En als we ze nu eens een voorkeursplaats op ons bord zouden geven, in plaats van hun traditionele bijrol? Asperges, spinazie en boontjes: de natuur kleurt weer groen!

Balletjes, altijd feest!

Natuurlijk, onze gehaktbal is even Belgisch als onze frieten, al heeft hij vele neven over de hele wereld. Vegetarisch of met vlees, pittig of smeuïg, een balletje is altijd lekker en een beetje feest. Hier laten we de balletjes rollen, voldoende inspiratie om je duimen en vingers af te likken.

Straffe soepen!

Soepen saai? Fletse bouillons en smaakloze soepen zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig mag het al eens wat creatiever en echte foodies weten een kwaliteitssoep intussen naar waarde te schatten. In een miniportie als amuse of als lauw tussengerecht of predessert doen ze het goed op menig sterrenmenu, maar ook de trendy soepbars zetten met plezier een exotische kop soep op de kaart. Lepelen maar!

Jaar van de tijger

Het Nieuwe Maanjaar, dat traditioneel in heel wat landen van het Verre Oosten wordt gevierd, is uitgegroeid tot een internationaal feest. Dit jaar staat deze Chinese traditie in het teken van de tijger, die symbool staat voor hoop en vernieuwing. Een mooi aanknopingspunt om te grasduinen in de Aziatische keuken en er een feestelijke dis van te maken.