home-office-detail

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Opgeruimd staat netjes

Het is een pak aangenamer werken in een nette omgeving. Je vindt alles sneller en makkelijker terug, je werkt er efficiënter door en je wordt minder vlug door rommel afgeleid. Zorg alvast voor voldoende opbergmogelijkheden in de vorm van kastjes, dozen of opbergmappen en hou je werkplek schoon.

Blijf bereikbaar

Wil jij graag optimaal bereikbaar zijn op kantoor, dan kun je bijvoorbeeld meerdere lijnen activeren op hetzelfde nummer, of gewoonweg een nieuw vast nummer nemen voor je thuiskantoor. Zo zal niemand van je familie per ongeluk de telefoon opnemen en ben je steeds bereikbaar.

Creëer een leuke sfeer

Net zoals op kantoor kun je ook thuis je werkplek personaliseren en aankleden met persoonlijke spulletjes. Een fotolijst, een vaas met bloemen, een plant, een designlamp…Zelfs wat kleine souvenirs en prullaria zorgen voor een warm en huiselijk gevoel, iets wat vaak ontbreekt in grotere en onpersoonlijke kantoorruimtes.

Niets meer vergeten

Het is een leuk en praktisch idee om tegen een muur van je homeoffice een zwart schoolbord aan te brengen waar je belangrijke zaken of losse ideetjes op noteert die je zo zeker niet vergeet. Combineer dit eventueel met een prikbord en alles wordt nog tastbaarder!

Baken je domein af

Om optimaal te presteren, werk je best in een aparte ruimte. Zo word je tijdens een belangrijke videocall niet te pas en te onpas gestoord door de kinderen of de hond en kun je beter werk scheiden van privé. Met behulp van enkele vezelcementplaten kun je in een grotere ruimte thuis makkelijk een knus kantoor afbakenen.

Het juiste licht voor elke taak

Daglicht is belangrijk voor je thuiswerk. Het ondersteunt je bioritme en zorgt voor energie. Valt er weinig of geen daglicht binnen, dan moet je je toevlucht zoeken tot kunstmatig licht. Zorg ervoor dat je steeds de aangepaste lamp kiest: fel of gedempt licht, een brede straal of een smalle bundel…zo vermijd je vermoeide ogen.

Verstop die kabels

Niets is zo slordig als een sliert elektrische kabels op de vloer. Bovendien is het gevaarlijk. Voor je het weet, ben je erover gestruikeld. Door alle bedrading samen te voegen en tegen een muurplint of onder je bureau te verbergen in een kabelgoot hou je je thuiswerkplek veilig én netjes.

Plaats voldoende stekkers

Je kan nooit genoeg stopcontacten hebben in je thuiskantoor. Computer, gsm, printer, scanner…stuk voor stuk moeten ze regelmatig opgeladen worden of hebben ze netvoeding nodig. Zie je op tegen het plaatsen van extra stopcontacten, dan doet een verlengkabel met stekkerdoos wonderen.

Zitten kan zo vermoeiend zijn

Een hele dag in dezelfde houding achter de computer zitten, is belastend voor de rug en de ledematen. Las daarom voldoende pauzes in om te bewegen en te ontspannen. Kies alvast voor een ergonomische bureaustoel met ideale ondersteuning en een comfortabele zithouding.


Twee handen op één buik

Dé perfecte begeleidende drank bij een gerecht zoeken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Een mogelijke oplossing: spelen met contrasten. We bewijzen het met een aantal originele pairings die zowel het gerecht als de drank tot zijn recht laten komen.

Cook like a pro

Street me up

Streetfood is niet enkel voor hipsters, het is sympathiek en vrolijk voor groot en klein. Een kosmopolitische stijl die het ook gastronomisch goed doet. Streetfood past zowel aan sjieke tafels als aan gemoedelijke. Kom mee op een wervelende wereldtour langs de beste streetfood stalletjes.

Cook like a pro

Smaakbomblaadjes

Soms is er niet veel nodig om een gerecht naar hogere sferen te tillen. Het mooiste bewijs daarvan is cress. Deze vers gekiemde blaadjes van aromatische planten mogen dan piepklein zijn, hun smaak is explosief. Ze worden veel gebruikt door professionals, maar zijn zelden verkrijgbaar in winkels. Enkele goed gekozen blaadjes van deze pure, pittige scheutjes en de weg naar het paradijs ligt open.

Keukenrestjes to the rescue!

Wist je dat een derde van het voedsel in de wereld verspild wordt? Daar zou je heel wat mensen mee kunnen voeden. Ook jij kan een handje helpen om minder voedsel verloren te laten gaan.

Knappe krab

Van de lente tot het einde van de zomer is verse krab op haar best. Met enkele extra handelingen maak je er een echt zeebanket van, dat je meevoert van de tropen naar de oevers van de Arno met een tussenstop aan de Atlantische oceaan.

Cook like a pro