home-office-detail

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Opgeruimd staat netjes

Het is een pak aangenamer werken in een nette omgeving. Je vindt alles sneller en makkelijker terug, je werkt er efficiënter door en je wordt minder vlug door rommel afgeleid. Zorg alvast voor voldoende opbergmogelijkheden in de vorm van kastjes, dozen of opbergmappen en hou je werkplek schoon.

Blijf bereikbaar

Wil jij graag optimaal bereikbaar zijn op kantoor, dan kun je bijvoorbeeld meerdere lijnen activeren op hetzelfde nummer, of gewoonweg een nieuw vast nummer nemen voor je thuiskantoor. Zo zal niemand van je familie per ongeluk de telefoon opnemen en ben je steeds bereikbaar.

Creëer een leuke sfeer

Net zoals op kantoor kun je ook thuis je werkplek personaliseren en aankleden met persoonlijke spulletjes. Een fotolijst, een vaas met bloemen, een plant, een designlamp…Zelfs wat kleine souvenirs en prullaria zorgen voor een warm en huiselijk gevoel, iets wat vaak ontbreekt in grotere en onpersoonlijke kantoorruimtes.

Niets meer vergeten

Het is een leuk en praktisch idee om tegen een muur van je homeoffice een zwart schoolbord aan te brengen waar je belangrijke zaken of losse ideetjes op noteert die je zo zeker niet vergeet. Combineer dit eventueel met een prikbord en alles wordt nog tastbaarder!

Baken je domein af

Om optimaal te presteren, werk je best in een aparte ruimte. Zo word je tijdens een belangrijke videocall niet te pas en te onpas gestoord door de kinderen of de hond en kun je beter werk scheiden van privé. Met behulp van enkele vezelcementplaten kun je in een grotere ruimte thuis makkelijk een knus kantoor afbakenen.

Het juiste licht voor elke taak

Daglicht is belangrijk voor je thuiswerk. Het ondersteunt je bioritme en zorgt voor energie. Valt er weinig of geen daglicht binnen, dan moet je je toevlucht zoeken tot kunstmatig licht. Zorg ervoor dat je steeds de aangepaste lamp kiest: fel of gedempt licht, een brede straal of een smalle bundel…zo vermijd je vermoeide ogen.

Verstop die kabels

Niets is zo slordig als een sliert elektrische kabels op de vloer. Bovendien is het gevaarlijk. Voor je het weet, ben je erover gestruikeld. Door alle bedrading samen te voegen en tegen een muurplint of onder je bureau te verbergen in een kabelgoot hou je je thuiswerkplek veilig én netjes.

Plaats voldoende stekkers

Je kan nooit genoeg stopcontacten hebben in je thuiskantoor. Computer, gsm, printer, scanner…stuk voor stuk moeten ze regelmatig opgeladen worden of hebben ze netvoeding nodig. Zie je op tegen het plaatsen van extra stopcontacten, dan doet een verlengkabel met stekkerdoos wonderen.

Zitten kan zo vermoeiend zijn

Een hele dag in dezelfde houding achter de computer zitten, is belastend voor de rug en de ledematen. Las daarom voldoende pauzes in om te bewegen en te ontspannen. Kies alvast voor een ergonomische bureaustoel met ideale ondersteuning en een comfortabele zithouding.


Inspecteur Magret

Gebakken of rauw – ja, eendenborst kan je ook rauw eten –, eendenborst ontgoochelt nooit. De mogelijke smaakcombinaties zijn nagenoeg eindeloos en kunnen zoete en hartige toetsen, ingrediënten uit de zee en tal van verschillende kruiden en specerijen omvatten!

Cook like a pro

5 tips om leuksteuntje.be optimaal te promoten

Hoe leuksteuntje.be promoten? Ontdek het in deze blog!

Feestelijke foie gras

Een terrine van foie gras op een toastje is altijd een succes. Maar laat er gerust je creativiteit op los en tover deze onmisbare eindejaarsparel om tot een origineel gerecht.

Cook like a pro

Zalige Zakouski

Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen.

Cook like a pro

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro