header-gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk!

Als gepassioneerde doe-het-zelver weet je maar al te goed dat het eindresultaat van je klussen afhangt van de kwaliteit van je gereedschap. Alle gereedschap bestaat in verschillende uitvoeringen en vaak met allerhande opties. Bij MAKRO vind je zowel de basisuitrusting als een uitgebreide waaier professionele tools. Om je te helpen bij je keuze, sommen we graag de verschillende mogelijkheden voor je op.

Voor elke klus de juiste schroevendraaier!

extra-afbeelding-schroevendraaiers 

Voor elk type schroef heeft MAKRO de juiste schroevendraaier. Gleufkop-, PH en PZ kruiskop- en Torx-schroevendraaiers. Maar ook magnetische exemplaren, die extra handig zijn om kleine schroefjes op hun plaats te houden en bitschroevendraaiers, die je met verschillende bits kan combineren. Precisieschroevendraaiers voor het fijnere werk, krachtschroevendraaiers waarop je een steeksleutel kan zetten voor extra grip en schroevendraaiers met een lampje voor spanningsdetectie.

Je gereedschapskist aanvullen met de perfecte hamer voor elke klus? Kies de geschikte hamer!

Een vaste plek op je werkstek

extra-afbeelding-elektrisch-gereedschap

Boren, frezen, zagen, schaven... wie wil klussen als een echte pro heeft nood aan performante stationaire tools. Ze vormen de ideale aanwinst voor elke werk- of hobbyruimte thuis. Het voordeel ten opzichte van draagbare toestellen, is dat je er in de regel sneller, nauwkeuriger en veiliger mee kan werken. Bovendien staan ze altijd klaar om meteen aan de slag te gaan.

Toch liever draadloos werken? Kies de geschikte accuboorschroefmachine!

Hoe kies je de juiste waterpas?

extra-afbeelding-meetgereedschap 

Voor doordeweekse klussen volstaat de klassieke trapezium- of rechthoekige waterpas met 1, 2 of 3 libellen. Een meer geavanceerde, gevoeligere versie hiervan werkt zelfs helemaal digitaal. Om een langere oppervlakte te bestrijken, kun je gebruikmaken van een slangwaterpas van 20 m lang. Wil je iets mooi recht tegen een muur bevestigen of plan je delicate metselwerken, dan is een lijn- of kruislijnlaser nog een stuk handiger en preciezer. Een roterende laser gaat nog een stapje verder en projecteert een lijn 360º rondom het toestel.

Analoog of digitaal? Kies het geschikte meetgereedschap!

100% chocolade in je menu

Wie dacht dat chocolade enkel welkom is bij het dessert of het taartmoment, vergist zich. Cacao heeft meer troeven op zak en laat zich perfect blenden bij zoute smaken. Verras je tafelgenoten met een menu waarin chocola de rode draad is doorheen alle gerechten.

Groen op tafel

De eerste voorjaarsgroenten zijn er weer met hun heerlijk frisse lentekleuren. Na de lange, lange wintermaanden waarin de moestuin er verlaten bij lag, brengen ze weer kleur in de keuken. En als we ze nu eens een voorkeursplaats op ons bord zouden geven, in plaats van hun traditionele bijrol? Asperges, spinazie en boontjes: de natuur kleurt weer groen!

Balletjes, altijd feest!

Natuurlijk, onze gehaktbal is even Belgisch als onze frieten, al heeft hij vele neven over de hele wereld. Vegetarisch of met vlees, pittig of smeuïg, een balletje is altijd lekker en een beetje feest. Hier laten we de balletjes rollen, voldoende inspiratie om je duimen en vingers af te likken.

Straffe soepen!

Soepen saai? Fletse bouillons en smaakloze soepen zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig mag het al eens wat creatiever en echte foodies weten een kwaliteitssoep intussen naar waarde te schatten. In een miniportie als amuse of als lauw tussengerecht of predessert doen ze het goed op menig sterrenmenu, maar ook de trendy soepbars zetten met plezier een exotische kop soep op de kaart. Lepelen maar!

Jaar van de tijger

Het Nieuwe Maanjaar, dat traditioneel in heel wat landen van het Verre Oosten wordt gevierd, is uitgegroeid tot een internationaal feest. Dit jaar staat deze Chinese traditie in het teken van de tijger, die symbool staat voor hoop en vernieuwing. Een mooi aanknopingspunt om te grasduinen in de Aziatische keuken en er een feestelijke dis van te maken.