zakouski-detail

Zalige Zakouski

Zakouski is een typisch Russische specialiteit. Deze Slavische aperitiefhapjes zijn een ode aan de gastvrijheid en aan het plezier om samen te genieten en het glas te heffen. Combineer naar hartenlust verschillende variëteiten en laat je creativiteit spreken bij het maken van je eigen feestzakouski!

zakouski-img-nl

Liquid spirit

"Een knabbeltje voor achteraf", dat is de letterlijke vertaling van het Russische woord zakouski. Een drankje mag op je feesttafel dus zeker niet ontbreken. Een lekkere tonic met verrassende 'salty fingers' en enkele centiliters aromatische gin voor de liefhebbers... Nazdrovje!

Lekker krokant

Salty Fingers is de naam van een klein plantje dat werd ontdekt door de Nederlanders van Koppert Cress en het midden houdt tussen zeekraal, komkommer en wakame. Houd je klaar voor een ware explosie van ziltige smaken met een licht bittere toets. Heerlijk als bijgerecht maar ook bijzonder lekker als knabbeltje.

Chips, chips, chips, hoera!

Chips ja, maar dan wel gezonde en lekkere! Twee kwaliteiten die we in fingerfood zelden samen zien maar die hier toch op het appel zijn bij deze boerenkoolbladeren, de wonderkool van de foodies, hier gewoon bereid in de oven voor een verbluffend krokant mondgevoel.

Van noord tot zuid

Een onwaarschijnlijke maar toch even perfecte als explosieve combinatie: het romige van de typisch Mexicaanse guacamole en de ziltige frisheid van een krab uit de noordelijke zeewateren. Het resultaat is een transpacifische voltreffer waar groot en klein van zullen smullen. Lekker met de boerenkoolchips, op een sneetje geroosterd boerenbrood of zelfs wat popcorn, als het eens wat anders mag zijn.


Hotspot stoofpot

Stoven, sudderen, smoren, stomen... het kan allemaal in de gietijzeren of emaillen stoofpot. Een grote en/of kleine stoofpot is eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. De hitte wordt optimaal verdeeld en het vochtgehalte blijft op peil zodat je ingrediënten sappig blijven en hun textuur behouden.

Cook like a pro

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Forest Jump

Wild: altijd top, maar niet zomaar op eender welke manier. Zonder de waardevolle tradities uit het oog te verliezen kun je wild ook op andere, misschien wel wat gedurfdere manieren bereiden, met originele ingrediënten en afwijkende bereidingen.

Cook like a pro