header-tournee-minerale

Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Tournée Générale kennen we allemaal (zeker de fans van Balthazar Boma)… Maar ook het begrip Tournée Minérale wordt steeds populairder. Elk jaar nemen er namelijk 1 op 5 volwassen Belgen deel aan dit initiatief. Ook in 2020 zullen in de maand februari weer heel wat mensen bewust ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

ALCOHOLVRIJE BUBBELS

alcoholvrije-bubbels 

De nieuwjaarsrecepties zijn nu bijna allemaal achter de rug. Toch blijft een glas bubbels een van de meest populaire dranken tijdens het aperitief. Een Veuve Cliquot of Moët & Chandon kennen we natuurlijk allemaal, maar ook de alcoholvrije alternatieven zijn in grote aantallen aanwezig bij MAKRO. Zo kan je in de afdeling van de bubbels al minstens 6 verschillende soorten terugvinden. Denk daarbij aan klassiekers als Sanpellegrino bitter en Freixenet. Verder hebben we ook verschillende smaken Vintense en Codorniu zonder alcohol in ons assortiment.

ALCOHOLVRIJE WIJN

Rood, wit of rosé? Bij MAKRO heb je keuze te over. Wil je een wijn als aperitief of net bij een mals stukje vlees serveren, maar drinken je gasten geen alcohol? Dan zal je zeker je gading vinden in ons ruim assortiment alcoholvrije wijnen. Zo hebben we de bekende Black Tower en de Lighthouse wijn, beide in de varianten rood, wit en rosé. Van de Vintense wijn hebben we een heerlijke merlot, sauvignon blanc en syrah als alcoholvrije optie. Keuzestress? Vraag dan zeker eens raad aan onze sommeliers in de winkel!

ALCOHOLVRIJE GIN TONIC

Toegegeven, een klassiek glas bubbels gaat er altijd in, maar de ‘ginto’ is toch ook aan een stevige opmars bezig. Onder het motto ‘mag het een beetje minder alcohol zijn’, kwamen heel wat bekende ginmerken ook met een alcoholvrije variant op de markt. Ook bij MAKRO zijn deze alcoholvrije GT’s even populair als hun tegenhangers.

alcoholvrije-gintonic 

Kruidig of zoet, bij MAKRO vindt elke ginliefhebber zijn gading. Zo hebben we de klassieke Gordon’s gin in de smaken pompelmoes en limoen. Je hoeft er zelfs geen grote fles van te kopen, maar kan ze gewoon onmiddellijk gemixt met hun eigen tonic als kant en klare apero uit onze rekken halen. Deze handige verpakkingen van 250 ml zorgen ervoor dat je geen uren meer hoeft te stressen voor het rek van alle tonics.

Een van de populairste alcoholvrije gins is de Seedlip gin. Ook hier verrast MAKRO weer met 3 varianten: de garden, spice en grove. Een minder bekende, maar minstens even lekkere gin is de Ceder’s Crisp. Wij wisten al langer dat het een topper was en hebben hem daarom ook verwerkt in een van onze eindejaarsmocktails. Mixen met een neutrale tonic en afwerken met een scheutje vlierbloesemsiroop voor de finishing touch.

ALCOHOLVRIJE COCKTAIL

Voor de zoetbekken onder ons die graag mixen met vruchtensap, hebben we natuurlijk ook een groot assortiment siropen om alcoholvrije cocktails mee te maken. Zo is er in het ‘Funny 0%’ assortiment een variant amaretto, blue, tropical en pisang. Daarnaast is er ook een kokos-ananas variant voor de virgin Piña Colada. Hou je meer van bitter, dan is Crodino wat je nodig hebt. Niet alleen zó te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met tonic. Wil jij liever niet mixen? Kies dan voor de Pacific Anis, een kant en klare pastis. Je zal het verschil met een echte Ricard amper proeven. 

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!