header-tournee-minerale

Tournée Minérale: 4 alcoholvrije (en even lekkere) alternatieven

Tournée Générale kennen we allemaal (zeker de fans van Balthazar Boma)… Maar ook het begrip Tournée Minérale wordt steeds populairder. Elk jaar nemen er namelijk 1 op 5 volwassen Belgen deel aan dit initiatief. Ook in 2020 zullen in de maand februari weer heel wat mensen bewust ‘nee’ zeggen tegen alcohol. Voor wie het niet gewoon bij een colaatje wil houden of wel eens vaker de frisse pint wil inruilen voor een alcoholvrij alternatief, hebben wij alvast enkele voorstellen.

ALCOHOLVRIJE BUBBELS

alcoholvrije-bubbels 

De nieuwjaarsrecepties zijn nu bijna allemaal achter de rug. Toch blijft een glas bubbels een van de meest populaire dranken tijdens het aperitief. Een Veuve Cliquot of Moët & Chandon kennen we natuurlijk allemaal, maar ook de alcoholvrije alternatieven zijn in grote aantallen aanwezig bij MAKRO. Zo kan je in de afdeling van de bubbels al minstens 6 verschillende soorten terugvinden. Denk daarbij aan klassiekers als Sanpellegrino bitter en Freixenet. Verder hebben we ook verschillende smaken Vintense en Codorniu zonder alcohol in ons assortiment.

ALCOHOLVRIJE WIJN

Rood, wit of rosé? Bij MAKRO heb je keuze te over. Wil je een wijn als aperitief of net bij een mals stukje vlees serveren, maar drinken je gasten geen alcohol? Dan zal je zeker je gading vinden in ons ruim assortiment alcoholvrije wijnen. Zo hebben we de bekende Black Tower en de Lighthouse wijn, beide in de varianten rood, wit en rosé. Van de Vintense wijn hebben we een heerlijke merlot, sauvignon blanc en syrah als alcoholvrije optie. Keuzestress? Vraag dan zeker eens raad aan onze sommeliers in de winkel!

ALCOHOLVRIJE GIN TONIC

Toegegeven, een klassiek glas bubbels gaat er altijd in, maar de ‘ginto’ is toch ook aan een stevige opmars bezig. Onder het motto ‘mag het een beetje minder alcohol zijn’, kwamen heel wat bekende ginmerken ook met een alcoholvrije variant op de markt. Ook bij MAKRO zijn deze alcoholvrije GT’s even populair als hun tegenhangers.

alcoholvrije-gintonic 

Kruidig of zoet, bij MAKRO vindt elke ginliefhebber zijn gading. Zo hebben we de klassieke Gordon’s gin in de smaken pompelmoes en limoen. Je hoeft er zelfs geen grote fles van te kopen, maar kan ze gewoon onmiddellijk gemixt met hun eigen tonic als kant en klare apero uit onze rekken halen. Deze handige verpakkingen van 250 ml zorgen ervoor dat je geen uren meer hoeft te stressen voor het rek van alle tonics.

Een van de populairste alcoholvrije gins is de Seedlip gin. Ook hier verrast MAKRO weer met 3 varianten: de garden, spice en grove. Een minder bekende, maar minstens even lekkere gin is de Ceder’s Crisp. Wij wisten al langer dat het een topper was en hebben hem daarom ook verwerkt in een van onze eindejaarsmocktails. Mixen met een neutrale tonic en afwerken met een scheutje vlierbloesemsiroop voor de finishing touch.

ALCOHOLVRIJE COCKTAIL

Voor de zoetbekken onder ons die graag mixen met vruchtensap, hebben we natuurlijk ook een groot assortiment siropen om alcoholvrije cocktails mee te maken. Zo is er in het ‘Funny 0%’ assortiment een variant amaretto, blue, tropical en pisang. Daarnaast is er ook een kokos-ananas variant voor de virgin Piña Colada. Hou je meer van bitter, dan is Crodino wat je nodig hebt. Niet alleen zó te drinken, maar ook heerlijk in combinatie met tonic. Wil jij liever niet mixen? Kies dan voor de Pacific Anis, een kant en klare pastis. Je zal het verschil met een echte Ricard amper proeven. 

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.