wild-detail

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

We gaan telkens uit van een stuk vlees van 500 g. Is je stuk groter of kleiner, vraag dan raad in de MAKRO-beenhouwerij. Kleinere wildfilets kan je kort bakken zoals een steak of eerst laten korsten en daarna langzaam laten garen in de oven of in een stoofpotje.

De volgende 2 tips gelden voor alle wildsoorten:

  1. Haal het vlees minstens 20 minuten voordat je het gaat klaarmaken uit de koelkast.
  2. Laat het vlees na het bakken of braden even bekomen onder zilverpapier voor je het aansnijdt of serveert.

SOORT WILD

BEREIDINGSWIJZE

KEUKENBENODIGDHEDEN

TIJD

EVERZWIJNSTEAK

Dep het vlees droog, kruid het met peper en zout en bak het in een hete pan zoals een rundsteak.

pan

enkele minuten langs elke kant

EVERZWIJNBOUT

Bestrooi de bout met peper en zout en braad langs alle kanten aan. Laat rustig verder garen op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

30"/500g

HERTENKALFFILET-GEBRAAD

Bekleed met lapjes spek. Bestrooi het gebraad met veel peper en wat zout. Laat korsten langs alle kanten. Laat verder garen in de oven op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

20"/500g

HINDEBOUT

Bestrooi de bout met peper en zout en braad langs alle kanten aan. Laat rustig verder garen op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

30"/500g

WILD KONIJN

Kruid het vlees met peper & zout, bak aan alle kanten. Voeg de andere ingrediënten toe en laat alles rustig pruttelen.

stoofpot

30"/500g

HAAS

Kruid het vlees met peper en zout en bak het langs alle kanten aan. Voeg de andere ingrediënten toe en laat alles rustig pruttelen.

stoofpot

30"/500g

PATRIJS

Bestrooi het vlees met peper en zout en braad langs alle kanten aan. Laat rustig verder garen op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

15"

FAZANT

Smaakvol vlees, vrij droog. Bekleed het eventueel met spek, maar vergeet niet regelmatig te oversauzen.

stoofpot

30”/500g

een uur in de oven op 150°C

RENDIERFILETS

Dep het vlees droog, kruid het met peper en zout en bak het in een hete pan zoals een rundsteak.

pan

enkele minuten langs elke kant

WILDE-EENDFILETS

Maak ruitvormige inkepingen in het vel, dan blijven de stukken borstfilet mooi plat. Bak de filets eerst op de velzijde. Dien ze rozig op.

pan

zachtjes braden aan elke kant

HOUTDUIFFILET

Bak op een hevig vuur in weinig vetstof en dien saignant op.

pan

10 min.

REEFILET

Haal het vlees zeker een uur op voorhand uit de koelkast. Kruid het met peper en zout en bak het goed langs alle kanten aan.

pan

10 min.

 


Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!