wild-detail

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

We gaan telkens uit van een stuk vlees van 500 g. Is je stuk groter of kleiner, vraag dan raad in de MAKRO-beenhouwerij. Kleinere wildfilets kan je kort bakken zoals een steak of eerst laten korsten en daarna langzaam laten garen in de oven of in een stoofpotje.

De volgende 2 tips gelden voor alle wildsoorten:

  1. Haal het vlees minstens 20 minuten voordat je het gaat klaarmaken uit de koelkast.
  2. Laat het vlees na het bakken of braden even bekomen onder zilverpapier voor je het aansnijdt of serveert.

SOORT WILD

BEREIDINGSWIJZE

KEUKENBENODIGDHEDEN

TIJD

EVERZWIJNSTEAK

Dep het vlees droog, kruid het met peper en zout en bak het in een hete pan zoals een rundsteak.

pan

enkele minuten langs elke kant

EVERZWIJNBOUT

Bestrooi de bout met peper en zout en braad langs alle kanten aan. Laat rustig verder garen op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

30"/500g

HERTENKALFFILET-GEBRAAD

Bekleed met lapjes spek. Bestrooi het gebraad met veel peper en wat zout. Laat korsten langs alle kanten. Laat verder garen in de oven op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

20"/500g

HINDEBOUT

Bestrooi de bout met peper en zout en braad langs alle kanten aan. Laat rustig verder garen op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

30"/500g

WILD KONIJN

Kruid het vlees met peper & zout, bak aan alle kanten. Voeg de andere ingrediënten toe en laat alles rustig pruttelen.

stoofpot

30"/500g

HAAS

Kruid het vlees met peper en zout en bak het langs alle kanten aan. Voeg de andere ingrediënten toe en laat alles rustig pruttelen.

stoofpot

30"/500g

PATRIJS

Bestrooi het vlees met peper en zout en braad langs alle kanten aan. Laat rustig verder garen op 180°C.

pan of gietijzeren pot en oven

15"

FAZANT

Smaakvol vlees, vrij droog. Bekleed het eventueel met spek, maar vergeet niet regelmatig te oversauzen.

stoofpot

30”/500g

een uur in de oven op 150°C

RENDIERFILETS

Dep het vlees droog, kruid het met peper en zout en bak het in een hete pan zoals een rundsteak.

pan

enkele minuten langs elke kant

WILDE-EENDFILETS

Maak ruitvormige inkepingen in het vel, dan blijven de stukken borstfilet mooi plat. Bak de filets eerst op de velzijde. Dien ze rozig op.

pan

zachtjes braden aan elke kant

HOUTDUIFFILET

Bak op een hevig vuur in weinig vetstof en dien saignant op.

pan

10 min.

REEFILET

Haal het vlees zeker een uur op voorhand uit de koelkast. Kruid het met peper en zout en bak het goed langs alle kanten aan.

pan

10 min.

 


4 vegetarische feestgerechten voor elke (hobby)kok

Ook zonder vlees of vis kan je van je kerstdiner een culinair spektakel maken. Wij serveren je daarom 4 vegetarische gerechtjes die je binnen de 20 minuten op tafel tovert.

Apero zero! 5 mocktails voor bob en bobette!

Ook zonder een glaasje alcohol kan je een stevig feestje bouwen. Een alcoholvrije mocktail is zoveel leuker dan gewoon een glaasje water of frisdrank. Hier vind je alvast enkele verrassende recepten.

Dark & Stormy

Ontdek dit cocktail recept.

Daiquiri

Ontdek dit cocktail recept.

Cosmopolitan

Ontdek dit cocktail recept.