kreeftensalade-detail

Kreeftensalade met gekonfijte kerstomaatjes

  • Kook de kreeft.
  • Snij de kerstomaatjes in twee en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en kruid af met peper en zout. Bak de tomaatjes 45 minuten in de oven.
  • Maak een salade met ijsberg- of kropsla, avocado in blokjes en de gekonfijte tomaatjes. Snipper er wat platte peterselie en lente-ui over en breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de avocado-tomatensalade op de borden, snij de kreeft in stukken en schik ze op de salade.
  • Spuit enkele toefjes mayonaise op het bord en decoreer met enkele blaadjes platte peterselie.

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.