header-koffie

Koffiegeheimen: alles wat je moet weten over het zwarte goud!

Espresso, dopio, latte, cappuccino, of gewoon een simpele kop zwarte koffie. Tegenwoordig bestaan er zo veel varianten en smaken dat we soms eens back to basics willen. Maar dan nog, kies je voor mild of intens? Slow of express? Wij helpen je met je keuzestress!  

Jouw koffiemoment: mild of intens?

Topchef Sergio Herman vindt het koffiemoment in zijn restaurants een belangrijke afsluiter. Daarom ontwikkelde hij samen met koffie-experts zijn eigen koffiemerk, waarvan iedereen nu ook thuis kan genieten. Sergio’s koffie kreeg de naam Inkbrew. “Als ik geniet van een kopje heerlijke koffie voelt het alsof er zwart goud door mijn aderen stroomt”, aldus Sergio. De link tussen de zwarte vloeistof en de zwarte inkt van zijn tribal tatoeages die door de aderen stroomt, is dan ook gauw gelegd.

Sergio’s koffie op basis van 100% arabicabonen bestaat in 2 variëteiten: de Dark roast, voor een intense powershot, perfect voor espresso of bereidingen met melk. En de Medium roast, die rust en harmonie uitstraalt en ideaal is voor de filter.

Mooi meegenomen is de stijlvolle verpakking. De gemalen Dark roast zit in een dieprood pakje, het rood van de koffiebes. De Medium roast komt in het harmonieuze groen van de ongeroosterde boon. Maal je liever zelf je bonen? Kies dan de tijdloze kartonnen kokers.

Sergio-Herman-Inkbrew 

Koffiegeheimen

Echte koffieliefhebbers spoelen hun kopje uit met heet water voor ze er verse koffie in gieten. Zo blijft de koffie lekker lang warm!

Zelf de koffiebonen malen net voor het koffiezetten, garandeert een nog voller en geuriger aroma en een maximum aan smaak. Voor een kopje espresso maal je de bonen extra fijn.

Koop je gemalen koffie? Let er dan op dat de koffie niet langer dan drie maanden eerder gebrand werd. Anders verliest de koffie veel aroma, tenzij hij luchtdicht verpakt is.

Slow of express koffie? Koffie zetten doe je als een echte Italiaan

slow-coffee-bialetti 

Met de Bialetti Moka Express zet je in geen tijd een geurig kopje koffie net zoals de Italianen. Vul het onderste deel van de percolator met water. Zorg wel dat het waterniveau onder het stoomgaatje blijft. Doe in de filter een paar schepjes van je lievelingskoffie. Draai het bovenste deel goed vast en zet rechtstreeks op het vuur. Enkele minuten later hoor je de verse koffie opborrelen en verspreidt er zich een heerlijk koffiearoma in huis.

Praktische tip: De originele aluminium koffiezetters zijn geschikt voor gas- en elektrische vuren. Heb je inductiekookplaten? Dan kan je werken met een percolator van roestvrij staal.

slow-coffee-chemex 

De Chemex koffiemaker is voor de koffieliefhebbers met wat meer geduld. Deze slow coffee maak je door een filter bovenaan in je Chemex te plaatsen. Voeg versgemalen koffie toe naar smaak en sterkte en breng alvast je water aan de kook. Voor maximale smaak gebruik je best water van een 90°C die je in kleine hoeveelheden over de koffie giet.

Weetje: de totale doorlooptijd van deze koffie is ongeveer 3,5 à 4 minuten. Schrik dus niet als de koffie niet onmiddellijk door loopt bij de eerste scheut water.

Voor de durvers: de freakshake

freakshake

De freakshake is oorspronkelijk afkomstig uit Australië, maar ook bij ons wordt het drankje steeds populairder. Drankje is misschien te licht uitgedrukt want deze caloriebom kan je voor de helft opeten in plaats van drinken. Het is een milkshake versierd met snoep, koek en alles wat je maar als guilty pleasure kan beschouwen. Om de creatie volledig af te werken, komt er nog een flinke toef slagroom bovenop. Zelf eens proberen? Wij hebben het ideale recept! Ontdek hier onze freakshake met koffie en Baileys.


Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!