header-gezondleven

In 6 stappen naar een gezond leven

We kennen het allemaal. Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus hebben we een resem goede voornemens gemaakt. Gezonder leven staat op de meesten hun lijst – en daar kan je nu al mee starten! Met onze tips en voorbereiding hou je een gezonde levensstijl moeiteloos vol.

 1. Investeer in je eigen fitness
  Vind je het niet leuk om je elke week meermaals naar de fitness te moeten sleuren? Voel je je bekeken als je daar traint? Je bent heus niet alleen. Je kan dat probleem oplossen door thuis je eigen fitness te installeren. Wie voldoende plaats heeft kan meerdere toestellen zetten – afwisseling is goed voor je lichaam. Heb je maar ruimte voor één toestel? De fitnessbank is je beste optie, want je kan er bijna je hele lichaam mee trainen.


 2. Sportief naar je werk
  We zijn allemaal geneigd om met de auto naar het werk te gaan, soms zelfs voor een ritje van slechts 5 kilometer. Nochtans is dagelijkse beweging enorm belangrijk voor een gezond lichaam én een gezonde geest. Fiets of wandel daarom wat vaker naar je werk: je zal het effect zowel zien als voelen. Wie van plan is om te fietsen, heeft natuurlijk wel een goede fiets nodig.


 3. Sport (mee) met je kinderen
  Je hebt geen tijd om zelf te sporten want je kinderen moeten naar karate, tennis, dansles of hockey. Waarom sport je dan niet gewoon mee? Heel veel sportverenigingen geven de mogelijkheid om samen met je kids lessen te volgen, waardoor je niet alleen gezond bezig bent maar ook quality time met je familie besteedt.


 4. Plan je wekelijks menu
  Gezond eten start met het opstellen van een wekelijks menu. Op basis daarvan doe je jouw inkopen op voorhand, zo is het makkelijker om je aan jouw menu te houden en niet gauw even een pizza te bestellen. Plan sowieso een cheatday in: die dag hoef je dan eens niet te kijken naar je vet- en suikerinname. Bij MAKRO vind je alles voor een heerlijk gevarieerd menu!


 5. Gezond eten doe je zo
  Eet vooral veel groenten. Van groenten kan je nooit te veel eten (en van fruit wel). Serveer niet al te grote porties vlees en kies vooral voor wit vlees zoals kip, kalkoen of kalf. Ook (snelle) koolhydraten beperk je best. Je mag ze zeker eten, maar gewoon niet te veel. Eet je koolhydraten, kies dan voor volkoren opties. Toegevoegde suiker en vetten vermijd je best zoveel mogelijk. Maak zelf je snacks met natuurlijke suikers of kies voor toetjes met zoetstoffen.


 6. Recepten voor een gezond & lekker menu
  Veel mensen hebben de misconceptie dat gezond eten saai en niet lekker is. Niets is minder waar! Onze foodblog staat vol met lekkere en gezonde recepten en binnen ons aanbod kookboeken vind je sowieso ook heel wat inspiratie.

Start hier je gezonde leven


Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!