header-gezondleven

In 6 stappen naar een gezond leven

We kennen het allemaal. Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus hebben we een resem goede voornemens gemaakt. Gezonder leven staat op de meesten hun lijst – en daar kan je nu al mee starten! Met onze tips en voorbereiding hou je een gezonde levensstijl moeiteloos vol.

 1. Investeer in je eigen fitness
  Vind je het niet leuk om je elke week meermaals naar de fitness te moeten sleuren? Voel je je bekeken als je daar traint? Je bent heus niet alleen. Je kan dat probleem oplossen door thuis je eigen fitness te installeren. Wie voldoende plaats heeft kan meerdere toestellen zetten – afwisseling is goed voor je lichaam. Heb je maar ruimte voor één toestel? De fitnessbank is je beste optie, want je kan er bijna je hele lichaam mee trainen.


 2. Sportief naar je werk
  We zijn allemaal geneigd om met de auto naar het werk te gaan, soms zelfs voor een ritje van slechts 5 kilometer. Nochtans is dagelijkse beweging enorm belangrijk voor een gezond lichaam én een gezonde geest. Fiets of wandel daarom wat vaker naar je werk: je zal het effect zowel zien als voelen. Wie van plan is om te fietsen, heeft natuurlijk wel een goede fiets nodig.


 3. Sport (mee) met je kinderen
  Je hebt geen tijd om zelf te sporten want je kinderen moeten naar karate, tennis, dansles of hockey. Waarom sport je dan niet gewoon mee? Heel veel sportverenigingen geven de mogelijkheid om samen met je kids lessen te volgen, waardoor je niet alleen gezond bezig bent maar ook quality time met je familie besteedt.


 4. Plan je wekelijks menu
  Gezond eten start met het opstellen van een wekelijks menu. Op basis daarvan doe je jouw inkopen op voorhand, zo is het makkelijker om je aan jouw menu te houden en niet gauw even een pizza te bestellen. Plan sowieso een cheatday in: die dag hoef je dan eens niet te kijken naar je vet- en suikerinname. Bij MAKRO vind je alles voor een heerlijk gevarieerd menu!


 5. Gezond eten doe je zo
  Eet vooral veel groenten. Van groenten kan je nooit te veel eten (en van fruit wel). Serveer niet al te grote porties vlees en kies vooral voor wit vlees zoals kip, kalkoen of kalf. Ook (snelle) koolhydraten beperk je best. Je mag ze zeker eten, maar gewoon niet te veel. Eet je koolhydraten, kies dan voor volkoren opties. Toegevoegde suiker en vetten vermijd je best zoveel mogelijk. Maak zelf je snacks met natuurlijke suikers of kies voor toetjes met zoetstoffen.


 6. Recepten voor een gezond & lekker menu
  Veel mensen hebben de misconceptie dat gezond eten saai en niet lekker is. Niets is minder waar! Onze foodblog staat vol met lekkere en gezonde recepten en binnen ons aanbod kookboeken vind je sowieso ook heel wat inspiratie.

Start hier je gezonde leven


Twee handen op één buik

Dé perfecte begeleidende drank bij een gerecht zoeken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Een mogelijke oplossing: spelen met contrasten. We bewijzen het met een aantal originele pairings die zowel het gerecht als de drank tot zijn recht laten komen.

Cook like a pro

Street me up

Streetfood is niet enkel voor hipsters, het is sympathiek en vrolijk voor groot en klein. Een kosmopolitische stijl die het ook gastronomisch goed doet. Streetfood past zowel aan sjieke tafels als aan gemoedelijke. Kom mee op een wervelende wereldtour langs de beste streetfood stalletjes.

Cook like a pro

Smaakbomblaadjes

Soms is er niet veel nodig om een gerecht naar hogere sferen te tillen. Het mooiste bewijs daarvan is cress. Deze vers gekiemde blaadjes van aromatische planten mogen dan piepklein zijn, hun smaak is explosief. Ze worden veel gebruikt door professionals, maar zijn zelden verkrijgbaar in winkels. Enkele goed gekozen blaadjes van deze pure, pittige scheutjes en de weg naar het paradijs ligt open.

Keukenrestjes to the rescue!

Wist je dat een derde van het voedsel in de wereld verspild wordt? Daar zou je heel wat mensen mee kunnen voeden. Ook jij kan een handje helpen om minder voedsel verloren te laten gaan.

Knappe krab

Van de lente tot het einde van de zomer is verse krab op haar best. Met enkele extra handelingen maak je er een echt zeebanket van, dat je meevoert van de tropen naar de oevers van de Arno met een tussenstop aan de Atlantische oceaan.

Cook like a pro