hazenrug-detail

Hazenrug met bramensaus en rode bietjes

Ingrediënten (6 personen):

  • 250 g verse bramen + enkele bramen voor de garnering
  • enkele takjes tijm
  • 2 tl mosterd
  • 200 ml rode wijn
  • 150 ml rode port
  • 150 ml frambozenazijn
  • 1 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 steranijs
  • 75 g suiker
  • 50 g boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 à 150 g hazenrugfilet p.p.
  • 3 el grof zeezout
  • 1 el zwarte peper

Bereiding geroosterde bietjes

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak 6 rode bietjes schoon en leg elk bietje op een velletje aluminiumfolie met telkens een teentje knoflook. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de papillotjes gedurende 50 minuten in de oven.
  • Haal de pakketjes uit de oven wanneer het vlees klaar is. Maak ze open, snij de bietjes in twee en serveer ze met het vlees en de bramensaus.
    Bereiding hazenrugfilet met bramensaus
  • Giet de wijn, de port en de frambozenazijn in een pan, voeg er de mosterd en de suiker aan toe en ook de kruiden (tijm, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs). Roer af en toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur tot de saus is ingekookt. Doe er de bramen bij en laat nog 5 minuten verder pruttelen.
  • Kruid nadat je de saus op het vuur hebt gezet de hazenrugfilet met peper en zout. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Wikkel de hazenrugfilet in een vel aluminiumfolie en laat zo’n 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  • Snij het vlees en serveer het met de bramensaus, wat verse bramen en de geroosterde bietjes.

Bereiding hazenrugfilet met bramensaus

  • Giet de wijn, de port en de frambozenazijn in een pan, voeg er de mosterd en de suiker aan toe en ook de kruiden (tijm, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs). Roer af en toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur tot de saus is ingekookt. Doe er de bramen bij en laat nog 5 minuten verder pruttelen.
  • Kruid nadat je de saus op het vuur hebt gezet de hazenrugfilet met peper en zout. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Wikkel de hazenrugfilet in een vel aluminiumfolie en laat zo’n 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  • Snij het vlees en serveer het met de bramensaus, wat verse bramen en de geroosterde bietjes.

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.