hazenrug-detail

Hazenrug met bramensaus en rode bietjes

Ingrediënten (6 personen):

  • 250 g verse bramen + enkele bramen voor de garnering
  • enkele takjes tijm
  • 2 tl mosterd
  • 200 ml rode wijn
  • 150 ml rode port
  • 150 ml frambozenazijn
  • 1 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 steranijs
  • 75 g suiker
  • 50 g boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 100 à 150 g hazenrugfilet p.p.
  • 3 el grof zeezout
  • 1 el zwarte peper

Bereiding geroosterde bietjes

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak 6 rode bietjes schoon en leg elk bietje op een velletje aluminiumfolie met telkens een teentje knoflook. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de papillotjes gedurende 50 minuten in de oven.
  • Haal de pakketjes uit de oven wanneer het vlees klaar is. Maak ze open, snij de bietjes in twee en serveer ze met het vlees en de bramensaus.
    Bereiding hazenrugfilet met bramensaus
  • Giet de wijn, de port en de frambozenazijn in een pan, voeg er de mosterd en de suiker aan toe en ook de kruiden (tijm, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs). Roer af en toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur tot de saus is ingekookt. Doe er de bramen bij en laat nog 5 minuten verder pruttelen.
  • Kruid nadat je de saus op het vuur hebt gezet de hazenrugfilet met peper en zout. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Wikkel de hazenrugfilet in een vel aluminiumfolie en laat zo’n 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  • Snij het vlees en serveer het met de bramensaus, wat verse bramen en de geroosterde bietjes.

Bereiding hazenrugfilet met bramensaus

  • Giet de wijn, de port en de frambozenazijn in een pan, voeg er de mosterd en de suiker aan toe en ook de kruiden (tijm, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs). Roer af en toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur tot de saus is ingekookt. Doe er de bramen bij en laat nog 5 minuten verder pruttelen.
  • Kruid nadat je de saus op het vuur hebt gezet de hazenrugfilet met peper en zout. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Wikkel de hazenrugfilet in een vel aluminiumfolie en laat zo’n 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
  • Snij het vlees en serveer het met de bramensaus, wat verse bramen en de geroosterde bietjes.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!