header-lente

De lente op je bord!

De lente komt eraan! En met meer kleur op ons bord, nemen we de maartse buien en aprilse grillen er graag bij. Schuif je ovenschotel dus maar aan de kant en geniet van onze lentetips voor lichte bereidingen!

Voorjaarsgroenten

Gedaan met de pastinaak, pompoen en groene kool. In het voorjaar willen we geen hutsepot, maar wel kleurrijke en krokante groenten op ons bord. Eind maart kan je schorseneren al inruilen voor asperges, de voorjaarsvariant die een topteam vormt met vis. Ook babygroenten zijn ideaal voor je eerste salade of soepje. Denk maar aan jonge bloemkooltjes, babyspinazie, miniworteltjes of -radijzen. Kleine bieten zoals de rode biet en snijbiet zorgen naast kleur ook voor wat extra crunch in je salade zonder dat je moet grijpen naar croutons.

voorjaarsgroenten

Mag het voor jou wat minder van de klassieke keuken zijn? Wissel dan je witlof in voor roodlof. Je bloemkool kan je vervangen door de paarse, oranje of groene variant. Wie extra smaak wil, kan kiezen voor romanesco, het broertje van de broccoli. Je moet je wel haasten naar de winkel dan, want het hoogseizoen voor romanesco loopt ongeveer van november tot eind februari.

Lentefruit

Een appeltje voor de dorst gaat er altijd in. Maar na een winter vol mandarijnen, appelen en peren mag het al eens iets anders zijn in de lente. Het is nog net iets te vroeg voor de rode vruchten, maar de ananas kan zeker al aangesneden worden. Op de gele kiwi’s is het nog even wachten, maar de groene kiwi’s zitten al vol smaak.

Ook na de winter blijven citrusvruchten strek in trek. Denk maar aan sinaasappelen, citroenen én pompelmoezen. En, last but not least, is het binnenkort natuurlijk weer aan de aardbei om te schitteren!

seizoensfruit

Ook op het vlak van verwerkt fruit, kan je de winter inruilen voor de lente en bijvoorbeeld kiezen voor rabarbercompote in plaats van appelcompote. En ook avocado’s en tomaten, die niet volgens iedereen fruitsoorten zijn, groeien stilaan naar hun piek toe.

Waarom kiezen voor ’t seizoen?

Seizoensgebonden fruit en groenten eten, is vriendelijker voor het milieu. De weersomstandigheden waarin de groente- en fruitsoorten geteeld moeten worden, zijn gewoon natuurlijk en moeten niet met verwarmde serres nagebootst worden. Daarom moeten deze groenten ook veel minder behandeld worden en hebben ze bijgevolg ook meer smaak.

Seizoensgroenten zijn ook goedkoper aangezien de kwekerskosten een stuk lager liggen. Dus naast wat variatie op je menu, heb je op het einde van de rit ook een vollere portemonnee. Topidee!

Lekker makkelijk bij MAKRO

Bij MAKRO krijg je de ultra-versgarantie. We controleren de temperatuur, het gewicht, de kleur, de lengte, de vorm, de schil en de verpakkingskwaliteit van alles wat je op onze versafdeling vindt.

Elke dag verse groenten en fruit eten, is best belangrijk, maar soms makkelijker gezegd dan gedaan. Alles moet snel gaan en vers eten klaarmaken kost nu eenmaal tijd. MAKRO helpt je daarom naast het ultra-verse aanbod ook graag met reeds schoongemaakte en voorgesneden groenten en fruit.

Op deze manier bieden we van alle retailers dan ook het grootste assortiment verse groenten en fruit onder allerlei vormen. Bulk, per stuk, met kluit, in schaaltjes, mixen, schoongemaakt, geschild, gesneden, bewerkt, gegaard of vacuüm? Het kan allemaal!

makro-groenten


Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!