coquilles-detail

Coquilles met crème van butternut en beurre blanc

Voor 4 personen:

  • Snij de butternut in stukken en laat ze samen met een halve aardappel en een halve ui gaarkoken in bouillon. Maak er een crème van in de blender.
  • Bak de sint-jakobsvruchten kort voor je ze serveert.
  • Breng voor de botersaus 2 dl water, 2 dl witte wijn en 1 dl wittewijnazijn aan de kook en laat het inkoken tot je 1/3de van het mengsel overhoudt. Voeg er een scheutje room aan toe en 150 g koude boter en meng met een garde tot een saus. Werk af met verse peterselie en breng op smaak met wat citroen, peper en zout.
  • Smeer de butternutcrème uit op het bord en dresseer er enkele gebakken coquilles rond. Schep de botersaus erover en werk af met verse peterselie of andere groene kruiden.

Black Friday

Deze Black Friday is de ideale gelegenheid voor een gezellige en originele maaltijd in contrasterende kleuren. Het witte van de inktvis – het is er het seizoen voor – vormt een schitterend contrast met de donkere kleur van de inktvisinkt, de bloedworst en de kaviaar. Klaar voor een black & white feestje met intense smaken?

Cook like a pro

Maak werk van je werkplek thuis

De laatste maanden is onze manier van leven en werken grondig veranderd. Wie had ooit gedacht dat werken van thuis uit misschien wel de norm wordt in plaats van de uitzondering? Wij kunnen je helpen om zonder veel moeite en met weinig middelen je eigen homeoffice in te richten. We zijn immers begaan met veilig en efficiënt werken!

Oranje droom

Amper een halve eeuw geleden vond de kastanjepompoen zijn weg van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar Europa. Deze prachtige vrucht is niet tevreden met een rolletje als bijgerecht. Ze speelt met plezier de hoofdrol. Het bewijs in vier recepten.

Cook like a pro

Hemelse sint-jakobsschelpen

Verwar een echte sint-jakobsschelp niet met zijn kleine en minder smaakvolle broertje, de bonte kamschelp. Om de enige echte te herkennen, let je op drie elementen: de platte bovenkant, de genereuze omvang en de diepe groeven. Rauw of heel kort aangeschroeid, met dit topproduct kun je alle kanten uit!

Cook like a pro

Tips om je 'Leuk Steuntje' shoptegoed te verzilveren!

Op 31 juli liep het eerste spaarjaar voor verenigingen af. Leden, vrienden, familie en sympathisanten hebben zich al die tijd ingezet om jullie kas te helpen spijzen via hun aankopen. Nu is het tijd om volop van dit shoptegoed te genieten!