coquilles-detail

Coquilles met crème van butternut en beurre blanc

Voor 4 personen:

  • Snij de butternut in stukken en laat ze samen met een halve aardappel en een halve ui gaarkoken in bouillon. Maak er een crème van in de blender.
  • Bak de sint-jakobsvruchten kort voor je ze serveert.
  • Breng voor de botersaus 2 dl water, 2 dl witte wijn en 1 dl wittewijnazijn aan de kook en laat het inkoken tot je 1/3de van het mengsel overhoudt. Voeg er een scheutje room aan toe en 150 g koude boter en meng met een garde tot een saus. Werk af met verse peterselie en breng op smaak met wat citroen, peper en zout.
  • Smeer de butternutcrème uit op het bord en dresseer er enkele gebakken coquilles rond. Schep de botersaus erover en werk af met verse peterselie of andere groene kruiden.

Inside out

Orgaanvlees was lange tijd wat in het vergeethoekje beland, of not done, maar verdient wel degelijk – zeker in onze huidige tijd – een volwaardige plaats in onze keuken. Het is immers een fantastisch ingrediënt met unieke smaken en texturen dat ons terugbrengt naar het verleden en tegelijkertijd ongelooflijk modern is. Alles eten, niets weggooien en zo de deur open zetten naar een klein paradijsje vol ongeziene smaken.

Oesters, elke keer anders

De verfijnde smaakbommetjes die oesters zijn, hebben in al hun eenvoud niet veel nodig om volledig tot hun recht te komen. Wil je ze eens anders op tafel brengen? Je kan er origineel mee uitpakken en dat zowel koud als warm. Kom dus gerust uit je schelp en experimenteer volop met deze verrassende combinaties met oesters in de hoofdrol.

Hoe maak ik mijn tuin winterklaar?

September en oktober zijn de ideale maanden om je tuin winterklaar te maken opdat de natuur komend voorjaar opnieuw kan ontluiken. Ontdek met deze 10 tips hoe je je tuin met de flair van een professional het best voorbereidt op de winter.

doe-het-zelf diy tuin winterklaar maken tuin onderhoud

How low can you go?

Perfect gegaard vlees dat wegsmelt in je mond. Sublieme smaken en aroma’s waarvan elk ingrediënt doordrongen is … vacuüm koken op lage temperatuur vraagt geen grote investeringen om verbluffende resultaten te halen. Laat je verleiden en til je keuken naar het level van de pro’s.

Cook like a pro vlees eten

Spicy girls

Wow wat pikken pepers, een explosie, heel je mond staat in brand. Pepers in de keuken zijn zoals achtbanen in een pretpark: uitdagend en heftig! Het zou nochtans jammer zijn om ze te reduceren tot hun vurige kracht. Ze brengen een uniek smaakpallet aan: geparfumeerd en bomvol aroma’s werken ze als een krachtige smaakversterker. Smaakpapillen opgelet, de vlam gaat in de pan!

Cook like a pro