header-foodtrends

5 foodtrends voor 2020

Ook benieuwd naar de foodtrends die 2020 kleur en smaak zullen geven? Vegetarische en vegan voeding zetten hun opmars verder, net zoals de wereldkeuken. Gezonde diepvriesproducten zitten opnieuw in de lift en brood wordt heruitgevonden. Ook de belangstelling voor pure, authentieke producten uit hun streek van herkomst, blijft stevig overeind.

EEN BOON VOOR DE PLANTAARDIGE KEUKEN

Door enkele dagen per week vegetarisch te eten, help je onze planeet vooruit. Een groeiende groep mensen gaat zelfs voor vegan. Zij eten enkel plantaardige voeding en dus geen eieren, melk, kaas, yoghurt of honing. Als je je er een beetje in verdiept, zijn de mogelijkheden met verse groenten, peulvruchten, olie, noten, zaden en kruiden eindeloos. En dat ontdekken ook meer en meer topchefs. Net als zij kan je volop experimenteren om je gasten een pure, plantaardige smaakbeleving te bezorgen. MAKRO heeft alles in huis om heerlijk vegetarisch of vegan te eten.

DE WERELDKEUKEN POPULAIRDER DAN OOIT

afbeelding-wereldkeuken-klein

Geen wonder dat de belangstelling voor de keuken van verre landen alsmaar groeit. Op Instagram delen enthousiaste koks van over de hele wereld instant foto’s en filmpjes van hun kookkunsten. Ze leren je de kneepjes van het vak. Val je voor sushi en sashimi uit Japan? Maak je graag een pittige Thaïse curry klaar, afgewerkt met verse kruiden? Begeef je je op het pad van de rijke en gevarieerde Chinese keuken of tover je een kleurige couscous op tafel uit Noord- of West-Afrika? MAKRO is de start van je culinaire wereldreis met een heel brede waaier etnische producten.

DIEPVRIES IS HELEMAAL TERUG

Diepvriesproducten krijgen in 2020 de aandacht die ze verdienen. Zeker de zuivere groenten en fruit zoals broccoli, boontjes, frambozen of blauwe bessen, waar niets aan toegevoegd is, zijn een echte hit. Ze zijn voordeliger dan hun verse variant. Dat komt omdat ze geoogst worden op het moment dat ze hun ideale rijpheid hebben. Dan is het aanbod groot en de prijs laag. Van diepvriesgroenten is bewezen dat ze gezond zijn, omdat ze meteen na het oogsten de vriezer ingaan. In de keuken zorgen ze bovendien voor tijdwinst, ze zijn namelijk al schoongemaakt. Laat je overdonderen door het enorme diepvriesaanbod van MAKRO.

BROOD HERUITGEVONDEN

afbeelding-brood-klein 

Aangezien heel wat mensen koolhydraten uit hun menu schrapten, moest brood aan succes inboeten. De nieuwe generatie bakkers brengt hier verandering in. Ze grijpen terug naar oude, authentieke graansoorten en ambachtelijke manieren om brood te bakken. Zo geven ze brood een tweede leven. Dat doen ze op basis van grondstoffen die perfect traceerbaar zijn en door zo weinig mogelijk zout, vet of bewaarmiddelen toe te voegen. Elke dag 30 soorten ovenvers brood bij MAKRO, waarvan 6 met zuurdesem: lekker en gezond.

PURE SMAKEN ONTROEREN

afbeelding-smaken-klein 

Extra vierge olijfolie van bij de Italiaanse olijfkweker verheft een simpele pasta tot kunst. Grof zeezout zorgt voor een aromatischere smaak. Een stukje duurzaam gevangen vis heeft een intense zeesmaak en verse groenten zijn een openbaring voor je smaakpapillen. Als je van pure en eerlijke ingrediënten vertrekt, kan het moeilijk misgaan in de keuken. Bij MAKRO vinden fijnproevers hun gading met o.a. ibérico ham, Holstein biefstuk, kabeljauw en zalm van de bovenste plank, een keur aan verse groenten en fruit en veel meer.

Helemaal geboeid door food en smaak? Hou dan onze blog in de gaten, want binnenkort lees je hier alles over pure smaken!

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.