bbq-situaties-detail

10 typische barbecue-situaties die iedereen meemaakt

“Joepie, barbecue time!” Dat is wat iedereen denkt van zodra de eerste zomerse zonnestralen verschijnen. Ideaal weertje, lekker vlees of veggie, heerlijke wijn, leuk gezelschap en jaloerse buren. Maar zo’n (eerste) barbecue loopt niet altijd gesmeerd. Deze 10 situaties maakt iedereen wel eens mee tijdens een barbecue, toch?

 1. Te weinig houtskool hebben. Die volle zak houtskool blijkt eigenlijk bijna leeg te zijn. En in de buurtwinkel is de voorraad op, want al je buren hebben ook barbecue-kriebels. Koop in het vervolg dus gewoon wat extra zakken als je BBQ-inkopen doet bij MAKRO.

   

 2. Je barbecue niet (direct) aankrijgen. Oké, de houtskool ligt in je toestel. Nu nog aankrijgen. Krantenpapier, aanmaakblokjes, duistere rituelen … en nog steeds worden die kolen niet warm. Met een barbecuestarter is dat probleem gelukkig opgelost. Je kolen worden sowieso warm en nog snel ook! Lukt het nog niet? Wij leren je hier “how to barbecue”.

   

 3. Veel te veel vlees kopen. Het feest kan beginnen. Je legt de eerste vleesjes op het rooster en merkt dat 10 kilo voor 6 personen misschien wat te veel is. Maar eigenlijk heb je met opzet zoveel gekocht. Want zo heb je genoeg vlees over om morgen nog eens te barbecueën!

   

 4. Barbecuekruiden op je kolen gooien. Van zodra je kolen warm zijn, gooi je er barbecuekruiden over. Zo weet meteen heel de hele buurt hoe zalig jouw barbecuefeestje ruikt.

   

 5. Iets laten aanbranden. Je hebt al wat gegeten, al wat gedronken. Je bent aan het kletsen wanneer je plots iets verbrand ruikt. HELP! De kip staat net niet in brand! Gelukkig heb je nog 6 kilo vlees over.

   

 6. Het poetsen van je rooster uitstellen. Je hebt je buikje rond gegeten en geniet nog wat na van al dat lekkers. Terwijl de kolen rustig verder smeulen, begin je met afruimen. Je zou slim kunnen zijn en deze keer wél het rooster al kuisen. Maar verder babbelen met je vrienden is toch gezelliger, niet?

   

 7. Je haalt de vuurkorf boven. Uiteraard loopt de barbecue uit. Het wordt al wat frisser buiten, dus je steekt de vuurkorf aan en haalt de marshmallows boven!

   

 8. Dekentjes uitdelen. De vuurkorf brandt goed, maar het blijft wat frisjes. Tijd voor dekentjes dus! Gezellig en lekker warm, perfect om af te sluiten.

   

 9. De afwas negeren. Het was enorm gezellig. Weet je wat ook enorm is? De rommel in de keuken. Maar die kuis je morgen wel op. Tijd om de ogen te sluiten.


 10. De paniek als je ’s ochtends de rommel ziet. Je opent je ogen. Ah, wat een zalige barbecue was dat. Je komt je slaapkamer uit, gaat een koffietje zetten in de keuken en OH MIJN GOD WAT IS DAT? Ja. Je hebt spijt dat je toch niet een beetje hebt opgeruimd. En euh … dan heb je het barbecuerooster nog niet eens gezien. Gelukkig vind je in onze barbecuegids tips om dat rooster snel schoon te maken.

Magic mushrooms

Het paddenstoelenseizoen is kort maar krachtig en geeft het bos altijd een sprookjesachtig uitzicht. Een zaligheid voor iedere kok, want dit is het moment waarop naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met die oneindige waaier aan vormen en texturen met rijke umamismaken.

Cook like a pro

Een zee aan mogelijkheden

Vissoep is als een schildersdoek waarop ieder zijn eigen kleuren en voorkeuren aanbrengt afhankelijk van de seizoenen en de getijden. Het is ook een heerlijk harmonieus gerecht waarbij het zalig spelen is met texturen.

Cook like a pro

Groetjes uit Saint-Buro

Telewerken vergt discipline, zoveel is zeker. Hoe lang werken? Hoe werk en privé gescheiden houden…? Met onderstaande tips wordt jouw thuiskantoor een schoolvoorbeeld van efficiëntie.

Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.