tuinbrunch-detail-image

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

 

 1. Wie nodig je uit? Je gastenlijst bepaalt namelijk zowat je volledige brunch. Voor vrienden met een intolerantie, dieet of veggie voorkeur voorzie je best lekkere alternatieven. Heb je ook kouwelijk volk in je vriendenkring? Vergeet dan zeker je dekentjes niet.

   

 2. Genoeg tafels en stoelen? Je wilt tenslotte dat al je gasten kunnen zitten. Op een stoel dan, niet op de grond. Wil je je gasten graag heel hard imponeren kan je natuurlijk net zo goed een nieuwe tuinset kopen. Treat yourself!

   

 3. Staat je tuin netjes? Net als je niemand in een vuil huis ontvangt, is een rommelige tuin ook een no go. Verwijder onkruid, haal je grasmaaier boven, trim die hagen en haal gewoon het beste uit je tuin.

   

 4. Het weer gecheckt? Een partytent als het regent, een parasol als het heet belooft te worden. Of organiseer eens een winterbrunch en haal zo’n gezellige vuurkorf in huis.

  tuinbrunch-extra1

 5. Buren verwittigd? Onverwacht lawaai is voor niemand leuk. Verwittig je buren. Of nodig ze gewoon ook uit. Net zo gezellig!

   

 6. Versiering in huis? Of je nu met een thema werkt of niet: versiering zorgt altijd voor meer sfeer. Haal misschien best spullen in huis die je ook achteraf kan gebruiken voor een volgend (tuin)feest. Je kan natuurlijk ook altijd je eigen versiering maken.

   

 7. Muziek of niet? Een streepje muziek kan nooit kwaad. Maak zelf je playlist of maak het je extra gemakkelijk met een van de voorgemaakte Spotify afspeellijsten. Onze tip: Boozy Brunch.

   

 8. Weg met insecten? Niemand heeft graag een vlieg op z’n eten of een bij in z’n drank. Zet dus zeker insecten afwerende producten in de buurt van je eet-en buffettafel.      

 9. Tafelschikking? Wil je bij je gasten blijven zitten is het aan te raden om twee tafels te voorzien. De eettafel waar iedereen gezellig aan eet en een extra buffettafel waar al je lekkernijen op staan.

  1. Geen extra grote tafel ter beschikking? Met twee kleintjes kan je ook aan de slag. De ene voor zoet, de andere voor hartig! Of investeer in een plooitafel. Kan altijd van pas komen en is bovendien makkelijk op te bergen.

    

  2. Voorzie een drankhoekje met zowel warme als koude dranken. Met een verlengkabel kan jouw koffiezet wel even in je tuin staan. Geopende flessen cava zet je in een koelemmer op tafel, ongeopende flessen blijven in een grote koelschaal gevuld met ijsblokjes.

    

  3. Naamkaartjes voor je gerechten ogen niet alleen afgewerkt maar zijn ook handig. Zeker als je speciale bereidingen voorziet voor je vrienden met voedselintoleranties of specifieke voedingspatronen. Iedereen gaat je sowieso dankbaar zijn.

  4. De handige Harry’s onder ons kunnen nog een stapje verder gaan en helemaal zelf een mini-cocktailbar bouwen. Super origineel en met cocktails scoor je altijd.


  tuinbrunch-extra2

 10. Genoeg servies? Het is heel waarschijnlijk dat je niet voldoende servies in huis hebt voor je legertje vrienden. Een extra servies is dan ook een goede investering. Komt je sowieso nog van pas. Zie je echt, maar dan ook écht op tegen de afwasberg? Dan is wegwerpservies uiteraard een optie (maar toch eerst even denken aan de afvalberg).

   

 11. Tafellaken en servetten niet vergeten? Als er wordt gemorst is het geen complete ramp. Je tafellaken kan er beter tegen dan je mooie tuinmeubelen. Maar je mond en handen afvegen aan een tafellaken is dan weer niet zo’n strak plan. Gelukkig is er niet zoiets als ‘te veel servetten’!

   

 12. Kinderen aanwezig? Voorzie lekkere kinderhapjes en leuke activiteiten zodat ook de kids zich óók kunnen amuseren. Je kan van je tuin een heus kinderparadijs maken, of gewoon enkele leuke spelletjes voorzien.

   

 13. Kopen of zelf maken? Keukenprinses of niet, alle brunchgerechten zelf bereiden is niet simpel. Met het juiste keukengerei kan je natuurlijk heerlijke gerechten op tafel toveren, zoals deze lekkere recepten. Maar er is dus zeker helemaal niets mis met je ruime keuze bij de bakker te bestellen.

Alles kunnen afstippen? Ideaal! Want dat betekent maar één ding: jij bent helemaal klaar om te genieten van je fantastische brunch. Cheers!

Download hier je checklist & start zonder zorgen aan je volgende tuinbrunch: checklist.


Lemon cheesecake cocktail

Doe 40 ml limoncello, 20 ml Licor 43, 30 ml citroensap, 20 ml suikersiroop en 30 ml room in een shaker...

cocktails

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails

Spritzer mocktail met een bittertje

Ontdek hier hoe je een Spritzer mocktail met een bittertje maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept

Fancy champagnecocktail met Grand Marnier

Ontdek hier hoe je een champagnecocktail met Grand Marnier maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept

Bubbles & juice on crushed ice

Ontdek hier bubbles & juice on crushed ice.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept