balkon-bbq-Detail-image

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

 1. Check eerst en vooral je reglement of huurcontract. Het kan namelijk heel goed zijn dat je eigenlijk geen barbecue mag organiseren. Mag het wel? Time for step two.

   

 2. Hou het veilig! Een elektrische of houtskoolbarbecue zijn de veiligste keuzes voor op je balkon. De gasvariant is de minst veilige keuze (en is bovendien ook véél te groot).

   

 3. Vergeet je buren niet te verwittigen, zodat ze niet verrast worden door ongewenste rookoverlast. Natuurlijk is het beter om dit sowieso te voorkomen. Zo kan je bv. een aluminium bakje gebruiken om het druipende vet op te vangen. Hoewel ze enorm handig zijn laat je aanmaakblokjes ook best links liggen: deze produceren namelijk enorm veel rook.

  balkon-bbq-extra2

 4. Wie het tuingevoel mist, kan dit gewoon in huis halen. Smijt je vensters open en omring je met plantjes: gegarandeerd een succes.

   

 5. Wil je echt uitpakken met je barbecue? Je appartement decoreren volgens een origineel thema is dan the way to go. Of je kan helemaal los gaan door er een verkleedfeestje van te maken. Garantie op zalige foto’s!

   

 6. Hou die originaliteit erin en zorg voor speciale hapjes en drankjes. Lekkere cocktails zijn een pleister op de geen-tuin-wonde. Zolang je gasten niet van het balkon tuimelen.

   

 7. Gezelschap hebben tijdens het barbecueën is veel toffer. Voorzie wat zitjes voor je gasten zodat je kan bijkletsen terwijl je al dat lekkers gereedmaakt.

 

Een goeie barbecue start met goede voorbereiding:

AANKOOPGIDS BBQ                                           HOW TO BBQ


Lemon cheesecake cocktail

Doe 40 ml limoncello, 20 ml Licor 43, 30 ml citroensap, 20 ml suikersiroop en 30 ml room in een shaker...

cocktails

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

barbecue BBQ organiseren BBQ barbecuen barbecueën vegetarische bbq vegetarische gerechten vegetarische hapjes

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

cocktails tuinfeest tuindecoratie picknicktafel

Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

Heel het jaar lang genieten van je tuin

Je tuin is er om van te genieten. Liefst het hele jaar door natuurlijk. En dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Lees nu onze tips!

barbecue groentetuin insectenhotel onderhoud van tuin