668px-267px_32-33_visburger-Makro-F25-2017092949389

Visburger met groentefrietjes en yoghurtmayonaise

Voor 4 personen Bereiding: 35 min.

Dit heb je nodig

• 4 stukken vis (pladijs, kabeljauw,.. 150 g/moot) 2 el bloem 1 tl viskruiden 2 eiwitten 50 g panko 1/4 courgette 1 wortel 1 sjalot 8 kerstomaten • 2 el yoghurt • 2 el mayonaise • 4 buns of hamburgerbroodjes • 1 dl olijfolie

Zo maak je het

1. Spoel de vis en dep droog, haal de moten door de bloem gemengd met viskruiden, eiwit en panko.

2. Snij de wortel en courgette in reepjes, kook al dente in licht gezouten water en spoel koud. Meng verder met de gehakte sjalot, de room en de mayonaise. Breng alles op smaak met zout en peper.

3. Rooster de opengesneden broodjes of bak ze kort in een droge pan.

4. Bak de visfilets krokant in olijfolie en kruid met zout en peper. Laat ze  uitlekken op keukenpapier.

5. Halveer de tomaten. Beleg de broodjes met tomaat, de burger en de groentesalade.

 


Smaakbomblaadjes

Soms is er niet veel nodig om een gerecht naar hogere sferen te tillen. Het mooiste bewijs daarvan is cress. Deze vers gekiemde blaadjes van aromatische planten mogen dan piepklein zijn, hun smaak is explosief. Ze worden veel gebruikt door professionals, maar zijn zelden verkrijgbaar in winkels. Enkele goed gekozen blaadjes van deze pure, pittige scheutjes en de weg naar het paradijs ligt open.

Twee handen op één buik

Dé perfecte begeleidende drank bij een gerecht zoeken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Een mogelijke oplossing: spelen met contrasten. We bewijzen het met een aantal originele pairings die zowel het gerecht als de drank tot zijn recht laten komen.

Cook like a pro

Keukenrestjes to the rescue!

Wist je dat een derde van het voedsel in de wereld verspild wordt? Daar zou je heel wat mensen mee kunnen voeden. Ook jij kan een handje helpen om minder voedsel verloren te laten gaan.

Knappe krab

Van de lente tot het einde van de zomer is verse krab op haar best. Met enkele extra handelingen maak je er een echt zeebanket van, dat je meevoert van de tropen naar de oevers van de Arno met een tussenstop aan de Atlantische oceaan.

Cook like a pro

How to BBQ?

Je bent klaar om zomerse (of winterse) barbecues te organiseren? Maar eigenlijk heb je geen idee hoe je er precies aan moet beginnen? Geen zorgen, want Makro helpt je graag een handje. Lees hier hoe je te werk gaat per type barbecue: houtskool, gas of elektrisch.