668px-267px_26-27_videe-Makro-F25-2017092949328

Vidé van parelhoen met puree

Voor 4 personen Bereiding:  45 min.

Dit heb je nodig

1 parelhoen een kruidentuiltje (peterselie, laurier, tijm) stukje selder een ui • schil van een halve citroen • 60 g boter • 80 g bloem • 150 g Parijse champignons • 200 g kalfsgehakt, in balletjes gerold • 2 dl room • 1 dl melk • 500 g aardappelen • 1 el gehakte peterselie •  4 vidékoekjes

Zo maak je het

1. Zet een pan met ruim water op, voeg de selder, ui, schil en kruidentuiltje toe

en leg de parelhoen erin. Laat pocheren (net onder het kookpunt dus) tot het vlees gaar is. Ontvet regelmatig de bouillon. Haal de parelhoen uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon door en hou bij.

2. Halveer de champignons en kook ze in de gezeefde bouillon. Kook daarna ook de gehaktballetjes in dezelfde bouillon.

3. Pluk het gare vlees van de parelhoen, zonder vel.

4. Smelt boter in een grote kookpan en doe de bloem erbij. Laat kort kleuren en voeg de bouillon toe, laat goed inkoken tot een flink gebonden saus.

5. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en droog op hoog vuur. Maak er puree van of haal ze door een roerzeef en werk af met melk, zout en peper.

6. Roer de kip, de balletjes en champignons door de ingebonden saus en werk af met de room.  Proef om eventueel bij te kruiden.

7. Verwarm de vidékoekjes in de oven (volg hiervoor de instructies op de verpakking) en vul ze met de ragout. Serveer een lepel aardappelpuree erlangs en strooi de peterselie erover. 


Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Gin & tonic met vers rood fruit

Ontdek het recept voor gin & tonic met vers rood fruit.

Bruisende Cynar

Ontdek het recept voor bruisende Cynar.

Strawberry Daiquiri

Ontdek het recept voor Strawberry Daiquiri.