668px-267px_44-45_pannenkoeken-Makro-F25-2017092949483

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Voor 4 personen Bereiding: 15 min.

Dit heb je nodig

• 8 kant-en-klare pannenkoeken 80 g suiker 2 dl room een snufje fleur de sel 4 bolletjes vanille-ijs 2 peren 30 g boter een scheut calvados 

Zo maak je het

1. Schil de peren, snij ze in partjes en besprenkel ze met citroensap.

2. Karamelliseer 50 g suiker, giet er de room op en laat inkoken. Breng op smaak met een snufje fleur de sel.

3. Bak de stukjes fruit in boter en strooi er de resterende suiker over.
Voor de volwassenen voeg je aan de helft van de partjes een scheutje calvados toe om te flamberen.  

4. Warm de pannenkoeken op, serveer er de peren bij en lepel er wat karamel over en langs. Nog een bolletje vanille-ijs on top en smullen maar! 


Presbyterian Cocktail

Neem een glas en vul het met ijsblokjes. Giet er de whisky op, daarna 6 cl ginger ale en tot slot het bruiswater. Werk af met een grote krul limoen die je met je dunschiller schilt...

nagerecht aperitiefdrank

Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef