668px-267px_44-45_pannacotta-Makro-F25-2017092949464

Panna cotta met appelsien in glaasjes

Voor 4 personen Bereiding: 10 min. (+ één dag op voorhand klaarmaken. Zo krijgt het dessert de tijd om 'op te stijven'.)

Dit heb je nodig

6 dl kant-en-klare panna cotta 3 appelsienen 50 g suiker 3 kruidnagels

Zo maak je het

1. Haal eerst de schil van een halve appelsien, snij die in flinterdunne reepjes en pers vervolgens de hele appelsien. Hou het sap bij.

2. Blancheer de reepjes twee keer kort in kokend water. Verwarm de crème en verdeel ze over 4 dessertglaasjes. Laat afkoelen.

3. Schil de overige appelsienen en snij ze in plakjes.

4. Verwarm het sap met de suiker en de gehakte kruidnagel en giet het over de plakjes appelsien. Laat alles afkoelen. Garneer er de panna cotta mee.


Smaakbomblaadjes

Soms is er niet veel nodig om een gerecht naar hogere sferen te tillen. Het mooiste bewijs daarvan is cress. Deze vers gekiemde blaadjes van aromatische planten mogen dan piepklein zijn, hun smaak is explosief. Ze worden veel gebruikt door professionals, maar zijn zelden verkrijgbaar in winkels. Enkele goed gekozen blaadjes van deze pure, pittige scheutjes en de weg naar het paradijs ligt open.

Twee handen op één buik

Dé perfecte begeleidende drank bij een gerecht zoeken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Een mogelijke oplossing: spelen met contrasten. We bewijzen het met een aantal originele pairings die zowel het gerecht als de drank tot zijn recht laten komen.

Cook like a pro

Keukenrestjes to the rescue!

Wist je dat een derde van het voedsel in de wereld verspild wordt? Daar zou je heel wat mensen mee kunnen voeden. Ook jij kan een handje helpen om minder voedsel verloren te laten gaan.

Knappe krab

Van de lente tot het einde van de zomer is verse krab op haar best. Met enkele extra handelingen maak je er een echt zeebanket van, dat je meevoert van de tropen naar de oevers van de Arno met een tussenstop aan de Atlantische oceaan.

Cook like a pro

How to BBQ?

Je bent klaar om zomerse (of winterse) barbecues te organiseren? Maar eigenlijk heb je geen idee hoe je er precies aan moet beginnen? Geen zorgen, want Makro helpt je graag een handje. Lees hier hoe je te werk gaat per type barbecue: houtskool, gas of elektrisch.