668px-267px_44-45_pannacotta-Makro-F25-2017092949464

Panna cotta met appelsien in glaasjes

Voor 4 personen Bereiding: 10 min. (+ één dag op voorhand klaarmaken. Zo krijgt het dessert de tijd om 'op te stijven'.)

Dit heb je nodig

6 dl kant-en-klare panna cotta 3 appelsienen 50 g suiker 3 kruidnagels

Zo maak je het

1. Haal eerst de schil van een halve appelsien, snij die in flinterdunne reepjes en pers vervolgens de hele appelsien. Hou het sap bij.

2. Blancheer de reepjes twee keer kort in kokend water. Verwarm de crème en verdeel ze over 4 dessertglaasjes. Laat afkoelen.

3. Schil de overige appelsienen en snij ze in plakjes.

4. Verwarm het sap met de suiker en de gehakte kruidnagel en giet het over de plakjes appelsien. Laat alles afkoelen. Garneer er de panna cotta mee.


Gevulde kalkoen met kippengehakt, couscous en boschampignons

Verwarm de oven voor op 180°C. Start met het bereiden van de vulling. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking...

5 tips voor mals en sappig wild

Met deze vijf eenvoudige tips lukt het je zeker om een magnifiek wildgerecht op tafel te toveren.

Hazenrug met bramensaus en rode bietjes

Ontdek dit feestelijk recept.

Coquilles met crème van butternut en beurre blanc

Ontdek dit recept voor 4 personen.

Torentjes van courgette, aubergine en zoete aardappel

Ontdek dit feestelijk recept.