668px-267px_18-19_krab-Makro-F25-2017092949317

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Voor 4 personen Bereiding: 25 min.

Dit heb je nodig

150 g krab (vlees van sneeuwkrab) • 2 rijpe avocado’s sap van 1 limoen 1 el verse mayonaise 1 el zure room 3 el sesamolie 3 el arachideolie • snuifje chilipoeder • 20 blaadjes koriander • enkele blaadjes gemengde salade

Zo maak je het

1. Laat het krabvlees uitlekken en prik het zachtjes los met een vork. Maak de krab aan met mayonaise, room, zout, peper, chilipoeder en de geraspte zeste van 1/3 van de limoen.

2. Voor de vinaigrette meng je de 2 soorten olie met de jus van limoen.

3. Snij één avocado in carpaccio en de andere in blokjes. De blokjes meng je door de krabsalade.

4. Schik de avocadoplakjes op koude borden, leg de krabsalade erop en werk af met blaadjes sla en koriander. Lepel de vinaigrette erover.


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef

Patatine al forno

Lekker snel: patatine al forno

30 min chef