668px-267px_32-33_tarbotfilet

Geroosterde tarbotfilet in bouillon met koriander en citroengras

Voor 4 personen Bereiding: 35 min.

Dit heb je nodig

4 stukken tarbot- of grietfilet (180 g/moot) 4 dl (kant-en-klare) visbouillon enkele druppels vissaus enkele druppels sojasaus stukje citroengras een pepertje 5 kerstomaten jus van ½ limoen 1 dl sesamolie 8 lente-uitjes

150 g shiitake 20 blaadjes koriander

Zo maak je het

1. Breng de visbouillon aan de kook met de tomaten, de vissaus, de soja, het citroengras en het pepertje en laat 60 min. trekken. Zeef door en breng op smaak met zout en limoensap.

2. Maak de groenten schoon, verwijder de stelen van de grote shiitake. Stoof de shiitake in sesamolie en breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster de lente-uitjes.

4. Rooster de vis met sesamolie en kruid met zout en peper.

5. Neem iets diepere borden en lepel de bouillon in borden, schik er de vis op, garneer met de groenten en werk af met sesamolie en koriander en een stukje citroengras.


De leukste kerstcadeaus voor iedereen

Vermijd de cadeaustress en haal nu je pakjes in huis. Wij geven je tips om voor elk familielid een topcadeau te scoren!

Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?