668px-267px_32-33_tarbotfilet

Geroosterde tarbotfilet in bouillon met koriander en citroengras

Voor 4 personen Bereiding: 35 min.

Dit heb je nodig

4 stukken tarbot- of grietfilet (180 g/moot) 4 dl (kant-en-klare) visbouillon enkele druppels vissaus enkele druppels sojasaus stukje citroengras een pepertje 5 kerstomaten jus van ½ limoen 1 dl sesamolie 8 lente-uitjes

150 g shiitake 20 blaadjes koriander

Zo maak je het

1. Breng de visbouillon aan de kook met de tomaten, de vissaus, de soja, het citroengras en het pepertje en laat 60 min. trekken. Zeef door en breng op smaak met zout en limoensap.

2. Maak de groenten schoon, verwijder de stelen van de grote shiitake. Stoof de shiitake in sesamolie en breng op smaak met zout en peper.

3. Rooster de lente-uitjes.

4. Rooster de vis met sesamolie en kruid met zout en peper.

5. Neem iets diepere borden en lepel de bouillon in borden, schik er de vis op, garneer met de groenten en werk af met sesamolie en koriander en een stukje citroengras.


Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Bruisende Cynar

Ontdek het recept voor bruisende Cynar.

Gin & tonic met vers rood fruit

Ontdek het recept voor gin & tonic met vers rood fruit.

Strawberry Daiquiri

Ontdek het recept voor Strawberry Daiquiri.