668px-267px_32-33_tongrol-Makro-F25-2017092949309

Gepocheerde tongrolletjes met garnalensaus

Voor 4 personen Bereiding: 45 min.

Dit heb je nodig:

• 16 filets van grote zeetong 1 l lichte visbouillon (kant-en-klaar) 100 g grijze garnalen 750 g bloemig kokende aardappelen 3 eierdooiers 50 g boter • 250 g broccoliroosjes • 2 dl kant-en-klare garnalensaus • scheutje cognac • 0,5 dl room

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160°C.

2. Spoel de tongfilets, dep ze droog en rol ze op met het vel naar binnen toe.

Schil, spoel en kook de aardappelen in ruim gezouten water, giet af en laat kort drogen op hoog vuur. Haal ze door een roerzeef en werk af met de eierdooiers en de boter. Kruid af met zout en peper.

3. Doe de puree in een spuitzak en maak mooie torentjes in een lage ovenschotel. Zet alles in de oven tot ze goudbruin zijn.

4. Kook de broccoliroosjes al dente in gezouten water en giet ze af.

5. Verwarm de bouillon en pocheer de filets gedurende 6 min. (laat ze niet koken). 

Flambeer de cognac en blus met de kant-en-klare garnalensaus. Werk verder af  met de room en breng op smaak met zout en peper.

6. Schik de filets en aardappeltorentjes op warme borden, werk af met de broccoliroosjes en garnalen. Lepel de saus errond en werk af met een takje groen.


De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.

Welk glas hoort bij welke wijn?

Kleur, transparantie en schittering zijn tekenend voor het karakter en de oorsprong van elke individuele wijn. Een degustatie begint dan ook met een eerste visuele indruk.