668px-267px_32-33_tongrol-Makro-F25-2017092949309

Gepocheerde tongrolletjes met garnalensaus

Voor 4 personen Bereiding: 45 min.

Dit heb je nodig:

• 16 filets van grote zeetong 1 l lichte visbouillon (kant-en-klaar) 100 g grijze garnalen 750 g bloemig kokende aardappelen 3 eierdooiers 50 g boter • 250 g broccoliroosjes • 2 dl kant-en-klare garnalensaus • scheutje cognac • 0,5 dl room

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160°C.

2. Spoel de tongfilets, dep ze droog en rol ze op met het vel naar binnen toe.

Schil, spoel en kook de aardappelen in ruim gezouten water, giet af en laat kort drogen op hoog vuur. Haal ze door een roerzeef en werk af met de eierdooiers en de boter. Kruid af met zout en peper.

3. Doe de puree in een spuitzak en maak mooie torentjes in een lage ovenschotel. Zet alles in de oven tot ze goudbruin zijn.

4. Kook de broccoliroosjes al dente in gezouten water en giet ze af.

5. Verwarm de bouillon en pocheer de filets gedurende 6 min. (laat ze niet koken). 

Flambeer de cognac en blus met de kant-en-klare garnalensaus. Werk verder af  met de room en breng op smaak met zout en peper.

6. Schik de filets en aardappeltorentjes op warme borden, werk af met de broccoliroosjes en garnalen. Lepel de saus errond en werk af met een takje groen.


Smaakbomblaadjes

Soms is er niet veel nodig om een gerecht naar hogere sferen te tillen. Het mooiste bewijs daarvan is cress. Deze vers gekiemde blaadjes van aromatische planten mogen dan piepklein zijn, hun smaak is explosief. Ze worden veel gebruikt door professionals, maar zijn zelden verkrijgbaar in winkels. Enkele goed gekozen blaadjes van deze pure, pittige scheutjes en de weg naar het paradijs ligt open.

Twee handen op één buik

Dé perfecte begeleidende drank bij een gerecht zoeken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet altijd. Een mogelijke oplossing: spelen met contrasten. We bewijzen het met een aantal originele pairings die zowel het gerecht als de drank tot zijn recht laten komen.

Cook like a pro

Keukenrestjes to the rescue!

Wist je dat een derde van het voedsel in de wereld verspild wordt? Daar zou je heel wat mensen mee kunnen voeden. Ook jij kan een handje helpen om minder voedsel verloren te laten gaan.

Knappe krab

Van de lente tot het einde van de zomer is verse krab op haar best. Met enkele extra handelingen maak je er een echt zeebanket van, dat je meevoert van de tropen naar de oevers van de Arno met een tussenstop aan de Atlantische oceaan.

Cook like a pro

How to BBQ?

Je bent klaar om zomerse (of winterse) barbecues te organiseren? Maar eigenlijk heb je geen idee hoe je er precies aan moet beginnen? Geen zorgen, want Makro helpt je graag een handje. Lees hier hoe je te werk gaat per type barbecue: houtskool, gas of elektrisch.