668px-267px_32-33_tongrol-Makro-F25-2017092949309

Gepocheerde tongrolletjes met garnalensaus

Voor 4 personen Bereiding: 45 min.

Dit heb je nodig:

• 16 filets van grote zeetong 1 l lichte visbouillon (kant-en-klaar) 100 g grijze garnalen 750 g bloemig kokende aardappelen 3 eierdooiers 50 g boter • 250 g broccoliroosjes • 2 dl kant-en-klare garnalensaus • scheutje cognac • 0,5 dl room

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160°C.

2. Spoel de tongfilets, dep ze droog en rol ze op met het vel naar binnen toe.

Schil, spoel en kook de aardappelen in ruim gezouten water, giet af en laat kort drogen op hoog vuur. Haal ze door een roerzeef en werk af met de eierdooiers en de boter. Kruid af met zout en peper.

3. Doe de puree in een spuitzak en maak mooie torentjes in een lage ovenschotel. Zet alles in de oven tot ze goudbruin zijn.

4. Kook de broccoliroosjes al dente in gezouten water en giet ze af.

5. Verwarm de bouillon en pocheer de filets gedurende 6 min. (laat ze niet koken). 

Flambeer de cognac en blus met de kant-en-klare garnalensaus. Werk verder af  met de room en breng op smaak met zout en peper.

6. Schik de filets en aardappeltorentjes op warme borden, werk af met de broccoliroosjes en garnalen. Lepel de saus errond en werk af met een takje groen.


Apero zero! 5 mocktails voor bob en bobette!

Ook zonder een glaasje alcohol kan je een stevig feestje bouwen. Een alcoholvrije mocktail is zoveel leuker dan gewoon een glaasje water of frisdrank. Hier vind je alvast enkele verrassende recepten.

Dark & Stormy

Ontdek dit cocktail recept.

Daiquiri

Ontdek dit cocktail recept.

Cosmopolitan

Ontdek dit cocktail recept.

9 tips voor ijsvrije autoruiten

Vloek jij ook al op voorhand als je weet dat je ’s ochtends in de kou ijs van je autoruiten mag staan krabben? Niet nodig, want met deze tips voorkom je ijsvorming (of krijg je het toch sneller weg).