668px-267px_18-19_Ravioli-Makro-F25-2017092949255

Gebakken ravioli met tomatensaus en gepofte kerstomaten

Voor 4 personen • Bereiding: 15 min.

Dit heb je nodig

• 800 g kant-en-klare ravioli • 6 kleine mozarellabolletjes • 20 kleine tomaten • 4 dl kant-en-klare tomatensaus • 1,5 dl olijfolie • enkele takjes groen (postelein)

Zo maak je het

1. Halveer de mozarellabolletjes en warm de tomatensaus op. Kook de ravioli kort in kokend en gezouten water en laat uitlekken op keukenpapier.
2. Verhit 2 pannen en verdeel de olijfolie erover. In de ene pan bak je de ravioli en in een andere de tomaten. Kruid met zout en peper naar eigen smaak.
3. Verdeel de pasta over de (warme) borden en lepel de tomaten en tomatensaus erover. Werk af met wat posteleintakjes en de mozzarella.


Belgischer wordt het niet

Asperges zijn – net als witloof – een van die nationale parels aan onze Belgische culinaire kroon. Ondanks hun discrete en onopvallende verschijning kondigen witte asperges – nog meer dan zwaluwen – de langverwachte terugkeer van de lente aan.

Cook like a pro

Verras met sake

De Japanse gastronomie is zo veel meer dan sushi en yakitori. Van de talrijke specialiteiten van deze archipel is shabu shabu ongetwijfeld een van de meest gezellige en gemakkelijkste gerechten om klaar te maken. Deze Japanse fondue bestaat uit een dashibouillon waarin verschillende groenten en vleessoorten perfect samengaan met de complexe smaken van een sake.

Cook like a pro

Het jaar van de os: 4 recepten voor Chinees nieuwjaar

Het nieuwe jaar vieren kan natuurlijk niet zonder een uitgebreid feestmaal. En omdat ook wij steeds meer fan zijn van de wereldkeuken, hebben we 4 Chinese klassiekers op ons menu staan!

Hotspot stoofpot

Stoven, sudderen, smoren, stomen... het kan allemaal in de gietijzeren of emaillen stoofpot. Een grote en/of kleine stoofpot is eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. De hitte wordt optimaal verdeeld en het vochtgehalte blijft op peil zodat je ingrediënten sappig blijven en hun textuur behouden.

Cook like a pro

Tips voor een ideale interieurverlichting

Licht is vitaal. Zonder natuurlijk licht is er uiteraard geen leven op aarde mogelijk, maar ook kunstlicht speelt een belangrijke rol. Ontdek hoe verlichting de juiste sfeer in huis kan brengen en je gemoed kan bepalen.