668px-267px_26-27_everzwijnstoverij-Makro-F25-2017092949377

Everzwijnstoverij met rode wijn, bessenjam en wintergroenten

Voor 4 personen Bereiding: 40 min.

Dit heb je nodig

1,2 kg everzwijnstoofvlees 2 uien 1 fles rode wijn 5 dl wildfond een kruidentuiltje 3 el bessenjam 4 jonge wortelen 200 g spruiten 150 g bospaddenstoelen 1 maïskolf (voorgebakken) 1 el bloem 100 g boter

• kant-en-klare kroketten

Zo maak je het

1. Verhit een beetje boter in een grote kookpot en bak in enkele keren de stoverij aan. Snij de ui fijn, strooi over het vlees en laat meestoven. Strooi de bloem erover en laat kort pruttelen. Kruid met zout en peper.

2. Voeg de wijn, de fond en het kruidentuiltje toe en laat stoven.

3. Maak ondertussen de wortel en spruitjes schoon en blancheer ze.

4. Controleer de stoverij op smaak en doe de jam erbij.

5. Bak de champignons, de stukjes maïs, de wortel en de spruiten in de resterende boter.

6. Serveer de stoverij in warme borden en schik de groenten erover. Zorg dat er voldoende kroketten binnen handbereik zijn.

 

Tip: In plaats van bessenjam kun je ook een coulis van verse veenbessen gebruiken.


De leukste kerstcadeaus voor iedereen

Vermijd de cadeaustress en haal nu je pakjes in huis. Wij geven je tips om voor elk familielid een topcadeau te scoren!

Tips voor een zuiniger huis

Mag het een beetje minder zijn? Minder verbruiken én minder betalen! Dat willen we allemaal, natuurlijk. Maar hoe doe je dat zonder al te veel moeite? MAKRO pakt deze maand uit met een hoop slimme tips waardoor je minder water, elektriciteit en gas verbruikt. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar.

11 tips voor een sinterklaasfeestje waar de Kerstman jaloers op wordt!

Een sinterklaasfeestje organiseren, hoe begin je er eigenlijk aan? Het moet onvergetelijk zijn voor jouw kinderen, hun vriendjes én hun ouders. Zo’n feestje waar zelfs de Kerstman (en de paashaas) jaloers op zijn. Met deze 11 tips slaag je daar sowieso in.

Lekker wild, sappig en mals klaargemaakt

Hier zie je per wildsoort de aanbevolen bereidingswijze en -tijd.

Zo maak je zeevruchten klaar

Twijfel je nog hoe lang je de langoustines, gamba’s, scampi’s en kreukels mag laten koken in een flink gezouten groentebouillon?