668px-267px_26-27_everzwijnstoverij-Makro-F25-2017092949377

Everzwijnstoverij met rode wijn, bessenjam en wintergroenten

Voor 4 personen Bereiding: 40 min.

Dit heb je nodig

1,2 kg everzwijnstoofvlees 2 uien 1 fles rode wijn 5 dl wildfond een kruidentuiltje 3 el bessenjam 4 jonge wortelen 200 g spruiten 150 g bospaddenstoelen 1 maïskolf (voorgebakken) 1 el bloem 100 g boter

• kant-en-klare kroketten

Zo maak je het

1. Verhit een beetje boter in een grote kookpot en bak in enkele keren de stoverij aan. Snij de ui fijn, strooi over het vlees en laat meestoven. Strooi de bloem erover en laat kort pruttelen. Kruid met zout en peper.

2. Voeg de wijn, de fond en het kruidentuiltje toe en laat stoven.

3. Maak ondertussen de wortel en spruitjes schoon en blancheer ze.

4. Controleer de stoverij op smaak en doe de jam erbij.

5. Bak de champignons, de stukjes maïs, de wortel en de spruiten in de resterende boter.

6. Serveer de stoverij in warme borden en schik de groenten erover. Zorg dat er voldoende kroketten binnen handbereik zijn.

 

Tip: In plaats van bessenjam kun je ook een coulis van verse veenbessen gebruiken.


Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Bruisende Cynar

Ontdek het recept voor bruisende Cynar.

Gin & tonic met vers rood fruit

Ontdek het recept voor gin & tonic met vers rood fruit.

Strawberry Daiquiri

Ontdek het recept voor Strawberry Daiquiri.