Crazy tartaar met een pikante toets
10. november 2017 | Margot Van Makro
Voor 4 personen • Bereiding: 25 min.
Dit heb je nodig
• 350 g rundvlees • 1 stukje chilipeper (fijngehakt) • ½ knoflookteentje (fijnghakt) • 1/2 dl sesamolie• 1/2 dl olijfolie • 4 grote garnalen (gamba’s) • 1 limoen • 1 tl gember (fijngehakt) • 2 lente-uien (fijngehakt)• gemengde salade
Bereiding
1. Snij het rundvlees in blokjes en zet koel weg. Pel de gamba’s en maak ze schoon (verwijder het darmkanaal). Rasp de helft van de limoenschil en pers de limoen uit.
2. Meng de fijngehakte chilipeper, de lente-ui, de knoflook, de sesamolie, de gember, de peper en het zout door de tartaar.
3. Bak de gamba’s in een beetje olijfolie en kruid met zout en peper en maak de salade aan met citroenjus en de resterende olijfolie.
4. Verdeel de tartaar over de borden met op elk bord een gamba en de salade erlangs
Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado
10. november 2017 | Margot Van Makro
30 min chef
Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes
10. november 2017 | Matthias Van Makro
30 min chef
Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen
29. augustus 2017 | Maarten
30 min chef
Lekker snel: patatine al forno
29. augustus 2017 | Maarten
30 min chef