668px-schelvis-op-vel-gebakken-met-couscous

Schelvis op vel gebakken met couscous van bloemkool, lente-ui en worteljus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 g wortelen in sap
  • 2 sjalotten
  • 1 dl witte droge wijn
  • 1 dl visfumet
  • ½ dl groentebouillon
  • 1 lente-ui
  • 4 x 120 g schelvis

Bereiding

Bak de stukken schelvis op het vel in wat olijfolie. Kruid met Maldon-zout (Engels zeezout) en laat verder garen op 65°C.

Centrifugeer de wortelen tot puur sap.

Laat de gesnipperde sjalotten samen met de witte wijn tot de helft inkoken. Voeg de visfumet, het wortelsap en de groentebouillon toe en reduceer tot twee derde (sausdikte). Werk af met wat malse hoeveboter (facultatief). Breng de saus op smaak met een scheutje azijn, peper en zout. Haal door een fijne puntzeef. 

Maak de couscous van bloemkool. Laat de bloemkoolroosjes enkele seconden draaien in de blender en stoom ze kort.

Neem een voorverwarmd bord en giet daarop een spiegel van de groentejus. Schik de couscous in het midden en leg hierop de schelvis met de velkant naar boven. Werk af met lente-ui, jonge wortel en tuinkruiden.

Anobesia
Gheysels Geert
Brusselbaan 26
1790 Affligem
www.anobesia.be


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten