668px-schelvis-op-vel-gebakken-met-couscous

Schelvis op vel gebakken met couscous van bloemkool, lente-ui en worteljus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 g wortelen in sap
  • 2 sjalotten
  • 1 dl witte droge wijn
  • 1 dl visfumet
  • ½ dl groentebouillon
  • 1 lente-ui
  • 4 x 120 g schelvis

Bereiding

Bak de stukken schelvis op het vel in wat olijfolie. Kruid met Maldon-zout (Engels zeezout) en laat verder garen op 65°C.

Centrifugeer de wortelen tot puur sap.

Laat de gesnipperde sjalotten samen met de witte wijn tot de helft inkoken. Voeg de visfumet, het wortelsap en de groentebouillon toe en reduceer tot twee derde (sausdikte). Werk af met wat malse hoeveboter (facultatief). Breng de saus op smaak met een scheutje azijn, peper en zout. Haal door een fijne puntzeef. 

Maak de couscous van bloemkool. Laat de bloemkoolroosjes enkele seconden draaien in de blender en stoom ze kort.

Neem een voorverwarmd bord en giet daarop een spiegel van de groentejus. Schik de couscous in het midden en leg hierop de schelvis met de velkant naar boven. Werk af met lente-ui, jonge wortel en tuinkruiden.

Anobesia
Gheysels Geert
Brusselbaan 26
1790 Affligem
www.anobesia.be


Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

Lekker snel: Kippenbouten in de oven met venkel, witte wijn en citroen

30 min chef