668px-mouseline-van-aardappel-met-garnaaltjes-kroepoek

Mousseline van aardappel met garnaaltjes, kroepoek, rucoladip en zure room

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 aardappelen
  • 50 cl garnalenmelk
  • >1 botje bieslook
  • 1 botje jonge lente-uitjes
  • 50 g zure room
  • sap van 1 limoen
  • 10 g hoeveboter
  • 250 g ongepelde garnaaltjes
  • 4 stukjes kroepoek van inktvis
  • 2 botjes rucola
  • 500 cl druivenpitolie
  • 4 eiwitten
  • peper en zout

Bereiding

Pel de garnalen en houd het afval (koppen) bij.

Garnalenmelk: 
Laat de garnaalkoppen een 10-tal minuten koken in de melk en zeef ze.

Rucoladip:
Meng het eiwit en de rucola, voeg druivenpitolie toe en kruid af met peper en zout.

Schil de aardappelen, kook ze gaar en stamp ze. Voeg de zure room, de garnalenmelk, het limoensap, de hoeveboter, de fijngesneden lente-uitjes en de bieslook toe.

Dresseer de puree en de garnalen op een bord en werk af met de kroepoek en de rucoladip. Fleur indien gewenst op met enkele eetbare bloemetjes.

Catering-Events
Bvba Eurotraiteur
Patrick De Gendt
Strichtstraat 31
9570 Lierde


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten