668px-maisbeignets-gepocheerde-koolvis

Maïsbeignets en gepocheerde koolvis in kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

 • 3 gekookte maïskolven vacuüm
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels maïszetmeel
 • 1 rode chilipeper
 • 320 g koolvisfilet
 • 1 blik kokosmelk
 • 2 lente-uitjes
 • gember
 • citroengras
 • limoenblaadjes
 • koriander
 • limoen
 • maïsolie
 • peper & zout

Bereiding

Snijd de maïs van de kolf en versnijd in kleinere stukken.

Meng met een halve fijngesneden chilipeper, 3 eetlepels maïszetmeel en 2 eieren.

Bak hoopjes van dit mengsel in maïsolie totdat je mooie goudbruine beignets krijgt.

Verwarm intussen een blik kokosmelk met 2 grofgesneden lente-uitjes, een eetlepel fijngesneden gember, een stengel fijngesneden citroengras, enkele limoenblaadjes en fijngesneden takjes koriander. Breng aan de kook en verlaag het vuur zodat het net onder het kookpunt blijft.

De koolvis mag 5 minuten sudderen in het kokosmengsel. Belangrijk is dat het vocht niet kookt, maar wel net onder het kookpunt blijft!

Kruid de maïsbeignets met peper en zout en plaats de vis en saus in een kom. Werk af met partjes limoen en verse koriander.


Groetjes uit Kastelona

Nu we met z’n allen steeds kleiner en compacter gaan wonen, vormt voldoende en efficiënte kastruimte vaak een uitdaging. Voor gezinnen met kinderen wordt het nog prangender, omdat naast de kleren ook het speelgoed een eigen plaatsje moet krijgen. Niemand wil een rommelig huis, toch?

New York Brunch

Zelfs met de klassieke ingrediënten van een New-Yorkse brunch kan je verrassende combinaties creëren en de smaakpapillen van je gasten prikkelen. Door met de kruiden uit het pastramirecept te spelen, een emulsie te maken van zachte mosterd en roomkaas, of pickles als zure toets te gebruiken.

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Groetjes uit België

Vaak zijn we uitzinnig lovend over gebouwen, monumenten en landschappen in het buitenland, terwijl er nog zoveel te ontdekken valt in eigen land. België heeft immers alles te bieden aan de meest veeleisende natuur- en cultuurfanaat of de culinaire meerwaardezoeker.

Flower Power

Zoveel kleuren en smaken dat je niet meer weet waar eerst te kijken... eetbare bloemen geven je culinaire creaties een unieke subtiliteit, en dan bedoelen we niet enkel visueel. Zes seizoenscombinaties die dat bewijzen.

Cook like a pro