668px-maisbeignets-gepocheerde-koolvis

Maïsbeignets en gepocheerde koolvis in kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

 • 3 gekookte maïskolven vacuüm
 • 2 eieren
 • 3 eetlepels maïszetmeel
 • 1 rode chilipeper
 • 320 g koolvisfilet
 • 1 blik kokosmelk
 • 2 lente-uitjes
 • gember
 • citroengras
 • limoenblaadjes
 • koriander
 • limoen
 • maïsolie
 • peper & zout

Bereiding

Snijd de maïs van de kolf en versnijd in kleinere stukken.

Meng met een halve fijngesneden chilipeper, 3 eetlepels maïszetmeel en 2 eieren.

Bak hoopjes van dit mengsel in maïsolie totdat je mooie goudbruine beignets krijgt.

Verwarm intussen een blik kokosmelk met 2 grofgesneden lente-uitjes, een eetlepel fijngesneden gember, een stengel fijngesneden citroengras, enkele limoenblaadjes en fijngesneden takjes koriander. Breng aan de kook en verlaag het vuur zodat het net onder het kookpunt blijft.

De koolvis mag 5 minuten sudderen in het kokosmengsel. Belangrijk is dat het vocht niet kookt, maar wel net onder het kookpunt blijft!

Kruid de maïsbeignets met peper en zout en plaats de vis en saus in een kom. Werk af met partjes limoen en verse koriander.


Hoe maak ik mijn tuin winterklaar?

September en oktober zijn de ideale maanden om je tuin winterklaar te maken opdat de natuur komend voorjaar opnieuw kan ontluiken. Ontdek met deze 10 tips hoe je je tuin met de flair van een professional het best voorbereidt op de winter.

doe-het-zelf diy tuin winterklaar maken tuin onderhoud

How low can you go?

Perfect gegaard vlees dat wegsmelt in je mond. Sublieme smaken en aroma’s waarvan elk ingrediënt doordrongen is … vacuüm koken op lage temperatuur vraagt geen grote investeringen om verbluffende resultaten te halen. Laat je verleiden en til je keuken naar het level van de pro’s.

Cook like a pro vlees eten

Spicy girls

Wow wat pikken pepers, een explosie, heel je mond staat in brand. Pepers in de keuken zijn zoals achtbanen in een pretpark: uitdagend en heftig! Het zou nochtans jammer zijn om ze te reduceren tot hun vurige kracht. Ze brengen een uniek smaakpallet aan: geparfumeerd en bomvol aroma’s werken ze als een krachtige smaakversterker. Smaakpapillen opgelet, de vlam gaat in de pan!

Cook like a pro

In de ban van de rog

Eind augustus werd de rog verkozen tot vis van het jaar 2021 door de VLAM. Het hele jaar lang zal de rog in de schijnwerpers worden gezet om de tamelijk onbekende vissoort te promoten. Onbekend is immers onbemind.

vis van het jaar vis

Te land en ter zee

Producten uit de zee combineren met ingrediënten van op het land is een kunst waarmee koks van alle strekkingen zich al eeuwenlang bezighouden. Bij zowel klassieke combinaties als meer gewaagde contrasten zijn het de subtiele nuances van vet en ziltig die voor vuurwerk zorgen in een haast oneindig universum waarvan je moeilijk afscheid kunt nemen eens je ervan geproefd hebt.

Cook like a pro