668px-kleine-braadspit-met-ratte-aardappelen

Kleine braadspit met Ratte-aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen

Vlees:

  • 4 lamsbrochettes
  • 500 ml olijfolie
  • tijm, oregano, look, rozemarijn, salie, laurier (gedroogd of vers)
  • peper & zout

Saus:

  • 500 ml lams-, kalfs- of rundfond
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 soeplepel mosterd
  • 1 koffielepel Luikse siroop
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 soeplepel hoeveboter

Groenten:

  • Ratte-aardappelen
  • 1 courgette
  • BBQ-kruiden
  • 150 g Griekse tzatziki

Bereiding

Meng de bovenvermelde verse of gedroogde kruiden met 500 ml olijfolie en laat ze trekken gedurende 3 à 4 uur. Deze marinade kan op lage temperatuur bijgehouden worden gedurende een jaar. Leg de lamsbrochettes in de marinade gedurende een halfuurtje.

Kook de Ratte-aardappelen en bak ze verder af met een beetje marinade van het vlees en beetje boter. Snij de courgette in stukjes, stoof ze aan en kruid ze gul met BBQ-kruiden en peper en zout.

Doe alle ingrediënten voor de saus samen in een kookpot, laat op een zacht vuurtje inkoken gedurende een halfuurtje en haal de saus dan door een zeef. Bind ze met een klompje goede hoeveboter.

Zodra de groenten en de saus klaar zijn, de lamsbrochettes laten uitlekken en ze aan elke kant gedurende ongeveer 3 minuten bakken of grillen.

Dresseer de brochettes samen met de groentjes op de borden en voeg er wat tatziki aan toe.

Restaurant Dumon
Dumon Rik
Wilgen 1
3150 Wakkerzeel
www.dumon.be


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten