struisvogelsteak-met-knolselder-kersen

Struisvogelsteak met knolselder en kersen in rode wijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g struisvogelsteaks
  • 12 kersen in eigen sap
  • 3 dl rode wijn
  • 2 dl port
  • 50 g suikersiroop
  • ¼ kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • ½ vanillestokje
  • 500 g geraspte knolselder
  • 2 dl kalfsfond

Bereiding

Laat de rode wijn met 1 dl port en de suikersiroop inkoken tot de helft. Voeg de smaakmakers toe en laat dan een half uur trekken zonder te koken.

Kook de geraspte knolselder gedurende 4 minuten gaar in gezouten water en pureer nadien tot een zalf.

Kruid de struisvogelsteaks met peper en zout en bak ze kort krokant in een pan.

Laat ze nadien gedurende 6 minuten verder bakken in de oven op 180°C.

Voor de saus:

Blus de pan met 1 dl rode port, voeg 2 dl kookvocht van de kersen toe en 2 dl kalfsfond. Laat inkoken tot de gewenste dikte en werk af met een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.

Schik een struisvogelsteak op een bord en giet er wat saus bij. Leg er drie kleine hoopjes knolselderpuree naast met telkens een kers op.

 

Figaro
Colemont Jacques
Mombeekdreef 38
3500 Hasselt
www.figaro.be

 

Crazy tartaar met een pikante toets

Avontuurlijk: crazy tartaar met een pikante toets

30 min chef rood vlees

Krabcocktail met carpaccio van avocado

Een feestelijk voorgerecht: krabcocktail met carpaccio van avocado

30 min chef

Pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

Zoete zonde: pannenkoeken met gezouten karamel en vanille-ijs

30 min chef makkelijk dessert nagerecht

Kaasballetjes met wintergroentjes

Laat je inspireren: kaasballetjes met wintergroentjes

30 min chef

Patatine al forno

Lekker snel: patatine al forno

30 min chef