struisvogelsteak-met-knolselder-kersen

Struisvogelsteak met knolselder en kersen in rode wijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g struisvogelsteaks
  • 12 kersen in eigen sap
  • 3 dl rode wijn
  • 2 dl port
  • 50 g suikersiroop
  • ¼ kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • ½ vanillestokje
  • 500 g geraspte knolselder
  • 2 dl kalfsfond

Bereiding

Laat de rode wijn met 1 dl port en de suikersiroop inkoken tot de helft. Voeg de smaakmakers toe en laat dan een half uur trekken zonder te koken.

Kook de geraspte knolselder gedurende 4 minuten gaar in gezouten water en pureer nadien tot een zalf.

Kruid de struisvogelsteaks met peper en zout en bak ze kort krokant in een pan.

Laat ze nadien gedurende 6 minuten verder bakken in de oven op 180°C.

Voor de saus:

Blus de pan met 1 dl rode port, voeg 2 dl kookvocht van de kersen toe en 2 dl kalfsfond. Laat inkoken tot de gewenste dikte en werk af met een klontje boter. Breng op smaak met peper en zout.

Schik een struisvogelsteak op een bord en giet er wat saus bij. Leg er drie kleine hoopjes knolselderpuree naast met telkens een kers op.

 

Figaro
Colemont Jacques
Mombeekdreef 38
3500 Hasselt
www.figaro.be

 

Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten