schelvis-met-gelakte-paksoi-venkel-curry

Schelvis met gelakte paksoi, venkel en curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 schelvishaasjes
  • 4 minipaksoi
  • 1 venkel
  • 8 miniaardappelen
  • 1 el pindanootjes
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1 el currypoeder
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl kippenfond
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 1dl sojasaus
  • 1dl maïsolie
  • peper en zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • olijfolie

Bereiding

Aardappelen: 

Was de aardappelen tot ze zandvrij zijn, snij ze in gelijke stukjes, kruid ze met peper en zout en voeg wat tijm en rozemarijn toe. Verhit een goede bodem olijfolie in een pan en laat er de aardappelen gedurende 30 minuten garen.

Schelvis: 

Snij de schelvishaasjes in de gewenste vorm, kruid ze met peper en zout, brand de velkant af met de bunsenbrander, besprenkel ze met olijfolie en laat ze dan gedurende 8 minuten garen in de oven op 120°C. Werk af met citroensap.

Currysaus: 

Snij de ui en de appel in gelijke stukjes, bak deze mooi aan en kruid ze met currypoeder, peper en zout. Voeg er de kippenfond en de kokosmelk aan toe en laat inkoken tot gewenste dikte. Zeef de saus.

Gegrilde paksoi: 

Snij de paksoi middendoor, kruid met peper en zout, gril op de barbecue en werk af met de sojavinaigrette.

Sojavinaigrette: 

Meng de sojasaus met de maïsolie en voeg peper, zout, citroen- en sinaasappelsap toe. 

Venkelsalade: 

Snij de venkel in fijne plakjes met behulp van de mandoline, kruid met peper en zout en voeg olijfolie en citroensap toe. Rol de plakjes tot mooie rolletjes. 


Afwerking: 
Plaats het stukje vis in het midden van het bord, plaats er de gelakte paksoi naast, schik er de venkelrolletjes mooi op. Werk af met de pindanootjes en de currysaus. 


De Jonkman

Claeys Filip
Maalsesteenweg 438
8310 Brugge (Sint-Kruis)
www.dejonkman.be
 

 

 


Broodje met varken/runderworst

Lekker snel: broodje met varkens-/runderworst

30 min chef

Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

Lekker snel: Rundcarpaccio met citroenvinaigrette

30 min chef

Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

Lekker snel: Varkenslapjes met perzik en sugar snaps

30 min chef recepten